Canik Belediyesi ve Samsun İli Roman Türkleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen 'Roman Konseri'ne ilgi büyük oldu.
Canik Belediyesi ve Samsun İli Roman Türkleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin organize ettiği Roman Konseri izleyenlere unutulmaz anlar yaşattı. Samsunlu sanatçı Hüzün ve Kobra Murat'ın sahne aldığı konserde Romanlar doyasıya eğlendi. Canik Kültür Merkezi'ndeki konsere Canik Kaymakamı Abdullah Kalkan, İŞKUR İl Müdürü Hasan Kılıçaslan, Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Balkan Türkleri Konfederasyon Genel Başkan Vekili İzzet Altuntaş, AK Parti Canik Kadın Kolları Başkanı Safiye Öz, Samsun İli Roman Türkleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mümin Ergüler, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve Roman vatandaşlar katıldı.
Konser öncesi yaptığı konuşmada Romanlara müjde veren Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Roman kardeşlerimizi çok seviyoruz. Onlarla burada bulunmak, aynı havayı teneffüs etmek bizleri son derece mutlu etmekte. 8 Nisan Dünya Roman Günü'nde Adnan Menderes Demokrasi Meydanı'nda büyük bir organizasyona imza atarak o günün anlam ve önemine uygun kutlanması için çeşitli aktiviteler düzenleyeceğiz" dedi.
Konser öncesi çeşitli branşlarda kurs gören Romanlara sertifikalarını da veren Başkan Genç, "Her şeyin başı eğitim. Eğitimimizi aksatmamalıyız. Sizlerden bunun sözünü almak istiyorum. Bugün çeşitli branşlarda 156 kursiyerimizin sertifika aldığını görmek bizlere gurur veriyor. Bu sayıyı artırmalıyız. Canik Belediyesi olarak eğitime çok önem veriyoruz. Canik'i artık anaokulundan üniversiteye kadar eğitimin her kademesine sahip bir ilçe haline getirdik" diye konuştu.
Canik Kaymakamı Abdullah Kalkan da Romanlara seslenerek, "Küçük yaşta evliliklerin önüne geçmek için sizlerden sağduyu bekliyoruz. Anne ve babaların bu konuda daha hassas davranmalarını istiyoruz" şeklinde konuştu.
Samsun İli Roman Türkleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mümin Ergüler ise, kendilerine gösterdiği yakın ilgi ve verdiği destekten dolayı Canik Belediye Başkanı Osman Genç'e teşekkür etti. Güler, "Başkanımız bu zamana kadar görmediğimiz hizmetleri mahallemize getirdi" ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından sahne alan Kobra Murat ve Hüzün 7'den 70'e herkesi coşturdu. İzleyenlerin yerinde duramadığı konserde Romanlar unutulmaz bir gece yaşadı. Başkan Genç, konser sonunda sanatçılara plaket takdim etti.
(SAM-SLH-Y)

08.02.2013 16:43:21 TSI

Editör: Wan Haber