Canik'te 2012-2013 eğitim döneminin yarı yılını tamamlayan ilkokul, ortaokul ve lisedeki 17 bin öğrenci karne heyecanı yaşadı.
Öğrenciler okullarında düzenlenen törenlerde karnelerini alırken, Canik Belediye Başkanı Osman Genç de, Canik Türk Telekom Lisesi, Canik Fatih İmam Hatim Orta Okulu, Fatih İlköğretim Okulu ve Yavuz Selim İlköğretim Okulu'nda düzenlenen karne törenlerine katıldı. İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Mustafa Cora, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Alican Usta ile Tahsin Nas ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Haluk Melekoğlu'nun da katıldığı törenlerde öğrenciler Başkan Genç'e sevgi gösterisinde bulundu.
Canik'teki dört okulda öğrencilerin karnelerini dağıtan Başkan Genç, öğrencilerle yakından ilgilenirken, onlara nasihatlerde de bulundu. Gençleri çok sevdiğini ve önemsediğini belirten Başkan Genç, "Geleceğin büyükleri olarak sizler hedefleriniz doğrultusunda geleceğinizi şekillendirirken, bizler de sizlere daha iyi bir gelecek hazırlamak için çalışıyoruz. Kiminiz öğretmen, kiminiz doktor, kiminiz mühendis, belki de kiminiz bir belediye başkanı, bir vali olacaksınız. Yarın bu koltuklarda sizler oturacak, ülkenin kaderini sizler tayin edeceksiniz. Sizler ne kadar iyi yetişir, kendinizi ne kadar iyi yetiştirirseniz bizler inanıyoruz ki, şehrimiz de, ülkemiz de o kadar gelişecek, o kadar iyi yere gelecektir" dedi.
İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Mustafa Cora da, öğrencilere tatillerini iyi değerlendirmeleri tavsiyesinde bulunurken, velilerden de zayıfı olan öğrenciler üzerinde baskı kurmamalarını istedi. Başarı dilediği öğrencilere çeşitli hediyeler de veren Başkan Osman Genç, Yavuz Selim İlköğretim Okulu'nda düzenlenen '7-19 Yaş Anne Eğitimi'ni tamamlayan bayanlara sertifikalarını da verdi. Fatih İlköğretim Okulu ve Türk Telekom Lisesi'nin dereceye giren voleybol ve basketbol katımlarının oyuncuları da kupa ve madalyalarını Başkan Genç'in elinden aldı.
(SAM-SLH-Y)

25.01.2013 16:24:38 TSI

Editör: Wan Haber