Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Canik'i bir aile olarak gördüklerini belirterek, mutlu toplum için mutlu aileler oluşturduklarını ve anne-babaları eğittiklerini söyledi.
Canik Belediyesi, 8 Mart Aile Okulu ve Eğitim Merkezi'nde düzenlenen eğitim programlarıyla aileleri bilinçlendirmeye devam ediyor. 8 Mart Aile Okulu ve Eğitim Merkezi'nde "Anne Kursu" başladı. Kursun açılışına katılarak annelere ilk dersi veren Canik Belediye Başkanı Osman Genç, mutlu toplumların mutlu ailelerden geçtiğine işaret ederek, ailelerin eğitimini önemsediklerini söyledi.
Kursa katılan annelere konuşan Başkan Genç, "Tüm Türkiye'yi bir aile olarak görüyoruz. Biz Canik'te bir aileyiz. Mutlu bir Canik üretebilmenin yolu mutlu aileler oluşturmaktan geçiyor. Bu işin de temelinde anne ve baba vardır. Nasıl ki yaptığımız yatırımlarla Caniklilerin yaşam konforunu artırıp, yüzü gülen insanlar oluşturuyorsak, düzenlediğimiz aile eğitimleriyle de mutlu aileler hedefliyoruz. Geleceğimiz adına çocuklarımızın, gençlerimizin ve ailelerimizin eğitimini yaptığımız binalardan daha çok önemsiyorum" dedi.
Eğitimin 7'den 77'e herkese gerektiğini ifade eden Başkan Osman Genç, "Sadece anne-babalar değil, çocuk ve yaşlıların da eğitimi çok önemli. Ailede huzur olduğu zaman sokak da, toplum da huzurlu olur. Aile bozulduğu zaman Türkiye bozulur. Biz bu bilinçle hareket ediyoruz ve onun için ailelerimizi eğitiyoruz. Burada aldığınız eğitimleri ailenizde uyguladığınızda değişime tanık olacaksınız" diye konuştu.
Canik Belediyesi'nin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından iki kez ödüllendirildiğini hatırlatan Başkan Genç, "Birincisi gençlerimiz için hazırladığımız 'Hayatın Renkleri Geleceğin Aydınlık Gençleri', ikincisi ise ailelerimiz için hazırladığımız 'Şemsiyemiz Altındasınız' projemiz ödüle layık görüldü. Gençlerimiz ailelerimizin olmazsa olmazı, aynı zamanda bizlerin geleceği. Yani hazırladığımız iki proje de ailelerimizi ve toplumumuzu, geleceğimizi ilgilendiriyor. Bu bakımdan iki projemizle de gurur duyuyorum" şeklinde konuştu.
Kursa katılan anneler de kendileri için böyle bir eğitim programı düzenlediği ve aileleri önemsediği için Canik Belediye Başkanı Osman Genç'e teşekkür etti. Üç ay sürecek kursta Aile Danışmanları Halise Yılmaz ile Ahmet Yıldız ve Psikolog Zeynep Atalar, annelere aile danışmanlığı, çocuk psikolojisi ve kişisel gelişim eğitimleri verecek.
(SAM-SLH-Y)

18.12.2012 15:33:42 TSI

Editör: Wan Haber