Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Canik'in Karadeniz'de kentsel dönüşümün öncüsü olduğunu söyledi.
Canik Belediye Başkanı Osman Genç, 2. etabı devam eden süren Canik Kuzey Yıldızı'nı ziyaret ederek çalışmaları inceledi. Başkan Yardımcısı Seit İleri ile birlikte Gazi ve Yeşilova mahallelerinde yapımı süren Kuzey Yıldızı'nı gezen Başkan Genç, TOKİ yetkililerinden çalışmalar hakkında bilgi alırken örnek daireleri de gezdi. Başkan Genç, Mavi Yeşil ve Kuzey Yıldızı projeleriyle bölgede kentsel dönüşümün öncüsü olduklarını kaydetti.
Toplam üç etaptan oluşan Kuzey Yıldızı'nın 1. etabının tamamlandığını, 2. etabının ise devam ettiğini belirten Başkan Osman Genç, "Burada modern bir kent yükseliyor. Toplam 2 bin 688 konut yapılıyor. Bu konutlar tamamlandığında yaklaşık 14 bin kişinin yaşayacağı adeta bir kent ortaya çıkacak. Çağdaş, yaşanabilir ve estetik bir Canik için çalışıyoruz. Bu hedefimizde Kuzey Yıldızı önemli bir yer tutuyor. İlçe belediyesi olarak büyük projelere imza atmanın mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.
Kuzey Yıldızı 2. etap sosyal konut projesi kapsamında satışa çıkarılan 675 konutun satışının çok iyi olduğunu ifade eden Başkan Genç, "İçerisinde anaokulu, ilköğretim okulu, lisesi, alışveriş merkezleri, sosyal donatıları, spor alanları, özel hastanesi, karakolu, camisi ile eksiksiz bir yaşam alanı olan Kuzey Yıldızı bölgenin ilgisini çekiyor. 8 Şubat'ta satışlar sona eriyor. Kuzey Yıldızı'nda yeni konut edinen ve ilçemize gelen vatandaşlarımıza ilçemize hoş geldiniz diyorum. Konutlarımızın büyük bölümü satıldı. Canik'in nüfusu her geçen gün artmaktadır" diye konuştu.
Konutlar hakkında da bilgi veren Başkan Genç, "Satışa çıkarılan konutların 174'ü, 96 ve 113 metrekare 2 1, 502'si de 118, 140 ve 142 metrekare 3 1'dir. Toplam 750 milyon lira bütçeyle 383 dönüm alan üzerine kurulan Kuzey Yıldızı, bol yeşil alanları, depreme dayanıklı binaları ile insanlarımıza çağdaş yaşam imkanları sunmaktadır. Karadeniz'in en büyük kentsel dönüşümü olan Kuzey Yıldızı'na gösterilen ilgi bizleri memnun etmektedir. Bu doğru işler yaptığımızı göstermektedir" şeklinde konuştu.
(SAM-SLH-Y)

07.02.2013 17:35:53 TSI

Editör: Wan Haber