Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Planlı ve kararlı adımlarımız sonucunda Canik arka bahçelikten kurtuldu, bugün yıldız bir merkez konumuna yükseldi" dedi.
Bir zamanlar cezaevi, hurdacılar, mezbahaneye sahip olması nedeniyle Samsun'un arka bahçesi olarak görülen Canik'i Karadeniz'in yıldızı haline getirdiklerine işaret eden Başkan Osman Genç, 8,5 yılda yapılan 2,5 milyar liralık yatırımla ilçenin bölgede en değerli ilçe konumuna yükseldiğini söyledi.
İlçede yapılan yatırımları değerlendiren Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Planlı ve kararlı adımlarımız sonucunda Canik arka bahçelikten kurtuldu, bugün yıldız bir merkez konumuna yükseldi. 8,5 yıldır koltukta değil, şantiyede olduk. Bunun sonucunda da kültür, eğitim, sağlık, spor, ticaret ve kentsel dönüşüm yatırımları Canik'te kolay kolay hiç bir ilçenin ulaşamayacağı boyuttadır" diye konuştu.
Canik'te özel sektörün önünü açtıklarını ifade eden Başkan Genç, "Canik'te devlet yatırımı yok denecek kadar azdır. Devlet yatırımı olarak arazisini yine bizim tahsis ettiğimiz ve Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yapılan Cimnastik Salonu vardır. Diğer bütün yatırımlar özel sektör tarafından yapılmıştır. Özel sektörün olmadığı bir yerin büyümesi mümkün değildir. Her şeyi devletten beklemek yanlıştır. Biz de bu nedenle yaptırdığımız veya önünü açtığımız yatırımlarla ilçemizin, şehrimizin, ülkemizin gelişmesine ve büyümesine katkıda bulunuyoruz" şeklinde konuştu.
(SAM-SLH-Y)

11.01.2013 16:42:05 TSI

Editör: Wan Haber