Fenerbahçe'yle sözleşmesi sona erdikten sonra Inter'e 3 yıllık imza atan milli futbolcu, İtalya'da basına tanıtıldı.

İtalya kulübünün tesislerinde Inter'in sportif direktörü Piero Ausilio ile basının karşısına çıkan Caner, burada bulunduğu için mutlu olduğunu belirterek, "İnşallah uzun süre Inter'e hizmet ederim. Umarım ortaya koyacağım performansla takımım uzun süre sol bek sıkıntısı çekmez." ifadelerini kullandı.

Yeni kulübünde adaptasyon döneminin uzun sürmeyeceğine inandığını söyleyen 27 yaşındaki futbolcu, "Inter her zaman üst sıralarda olmak zorunda. Ben ve arkadaşlarım, göstereceğimiz performansla takımı yukarılara taşımak istiyoruz." şeklinde görüş belirtti.

Inter Teknik Direktörü Roberto Mancini'nin kişiliği hakkında iyi şeyler duyduğunu aktaran milli oyuncu," Mancini'nin burada olması Inter'i seçmem için büyük bir etken oldu. Onunla çalışmayı dört gözle bekliyorum. Inter çok büyük bir kulüp. Bu kulüp her zaman UEFA Şampiyonlar Ligi'nde yer almayı hak ediyor." değerlendirmesinde bulundu.

Inter'in forveti Mauro Icardi'yi dünyanın en iyi golcülerinden biri olarak gösteren Caner, İtalyan oyuncuya asist yaparak yardımcı olmaya çalışacağını vurguladı.

Caner Erkin, forma numarası ile ilgili olarak da gelen soru üzerine, "Normalde 88 numaralı formayı giyiyordum. Daha önce 8 de giymiştim. 1 rakamının da bende farklı bir anlamı var. Her iki rakamı da birleştirmeye karar verdim ve yeni kulübümde 18 numaralı formayı giyeceğim." cevabını verdi.

Caner, kendisinden başka Türk futbolcularının da Inter forması giymesini istediğini dile getirdi.

A Milli Futbol Takımı'yla 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2016) zorlu bir atmosferde mücadele ettiklerini aktaran Caner, turnuvada başarılı olamadıklarını sözlerine ekledi.

İtalyan ekibinin sportif direktörü Ausilio ise Caner Erkin'in iyi bir futbolcu olduğunu aktararak, transferden dolayı mutlu olduklarını kaydetti.

KAYNAK:ALJAZERA

Editör: Wan Haber