Çandarlı Belediye Meclisi, Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantısı'nda Sağlık Bakanlığı tarafından beldede yapılması planlanan Devlet Hastanesi için yer tahsisi kararı alındı. Belediye Meclisi hastane yapımı için Çandarlı Belediyesinden yer talep eden Sağlık Bakanlığı'na 8 bin 300 metrekarelik arsanın plan tadilatını yaparak tahsisine karar verdi.
Meclis toplantısı sonrasında gazetecilere açıklama yapan Çandarlı Belediye Başkanı Ahmet Dağdelen,vatandaşlarının sağlık hizmetlerine ulaşımının kolaylaşması ve yerinde müdahale edilmesi için hastane açılmasına yönelik girişimlerde bulunduklarını söyledi.
İzmir'in turizm beldesi Çandarlı'da nüfusun yaz aylarında 100 binin üzerine çıktığını, beldede turizm potansiyelinin her geçen yıl daha da arttığını ve Türkiye'nin en büyük limanının da Çandarlı'ya yapıldığını anlatan Çandarlı Belediye Başkanı Ahmet Dağdelen, şöyle konuştu: Vatandaşlarımızın daha sağlıklı ve mutlu bir hayat geçirmesi amacı ile Çandarlı'ya bir hastane açılması için çalışıyoruz. Ayrıca gerek Çandarlı Limanı gerekse de turizm potansiyelimiz dolayısı ile nüfusumuzun 3-5 yıl içerisinde 50 60 bin olacağı hesaplanıyor. Biz Çandarlı Belediyesi olarak hem şu anki ihtiyaca yanıt verebilmek hem de gelecekteki nüfus potansiyelimizi düşünerek adımlarımızı atıyoruz. 8 dönümlük arazi üzerine hastane kurulması için Sağlık Bakanlığı ile işbirliğinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu kapsamda aralık ayında Sağlık Bakanlığı'na yer tahsisi de yapmış bulunuyoruz."
Kış aylarında nüfusu 8 ile 10 bin arasında olan Çandarlı'da hizmet veren mevcut Sağlık Ocağı'nın ihtiyaca cevap vermemesi nedeniyle Dikili Devlet Hastanesi bünyesinde beldede Semt Polikliniğinin açıldığını belirten Çandarlı Semt Polikliniği doktorlarından Abdullah Kaya,Çandarlı Semt Polikliniği'nin, Çandarlı Sağlık Ocağı ve çevre şehirlerdeki hasta yoğunluğunu biraz olsa da azalttığını söyledi.Kaya, "Çandarlı'ya hastane açılması, bölgede yaşayan vatandaşlar açısından çok faydalı olacak ve mobil uygulamalar ile sağlık alanında hizmet kalitesi artacaktır" dedi.
Belediye Meclisinde Devlet Hastanesi yapımı için alınan yer tahsisi kararı belde halkı tarafından sevinçle karşılandı. Sosyal medya üzerinden Sağlık Bakanlığına ve Çandarlı Belediyesine teşekkür eden vatandaşlar, Belediye meclisinde alınan karardan dolayı büyük memnuniyet duyduklarını belirterek, Çandarlı'ya hastane açıldığı zaman çevredeki şehirlere gitmek zorunda kalmayacaklarını, tüm sağlık hizmetlerine yerinde ulaşabileceklerini ve böylelikle hem acil durumlarda zamandan kazanmış olacaklarını hem de her geçen gün artan nüfusun ihtiyaçlarını karşılama imkanına sahip olacaklarını ifade ettiler.
(HE-AH)

09.12.2012 11:16:36 TSI

Editör: Wan Haber