Çanakkale'de bir iş yerinde çıkan yangın maddi hasara neden olurken, CHP'li Yeliz Sezer dükkanına molotofkokteyli atıldığını öne sürdü.
İsmetpaşa Mahallesi İnönü Caddesi'nde emlakçılık yapan Yeliz Sezer'e ait dükkanda dün gece yangın çıktı. Sabah iş yerine gelen Yeliz Sezer, dükkanın camı kırılarak içeriye molotofkokteyli atıldığını öne sürdü. Sezer, "29 Ekim'in ertesi günü bana, 'Tabelanızda Atatürk var' diye bir uyarı geldi. 'İndirmeyeceğim' dedim. Ben CHP'liyim. 'Abla evlerine hayır' dedik, hala yankısı devam ediyor. Neden oldu, kimdir? Bilmiyorum. Düşmanım yok, onu biliyorum. Hala da lafımın arkasındayım. Bunlar maddi zarar. Manevi zararları ayrı. Bu günler geçer, gene açılır, gene yapılır. Atatürk levhasını indirmek istediler, 'Hayır' dedim. İndirmeyeceğim de. Öğrenciden zaten komisyon almıyorum, almayacağım da. Abla evlerine gene 'hayır' diyorum. Zaten bu söylediğim, insanları rahatsız etti. Bu olay siyasi olabilir. Öğrencilere yardımcı oluyorum, harçlığı olmayana harçlık veriyorum. Dükkanım sigortalı değil ki kendim yakayım. Hoş bir şey değil. Atatürk'ümüzü de yıkamıyorlar, bizi de yıkamayacaklar. Rahat etsinler. Bir hafta sonra tekrar dükkanı toparlayacağım, gene açacağım, gene demeçlerime devam edeceğim. Sözlerimin arkasındayım" ifadelerini kullandı.
Yeliz Sezer, emlak dükkanının açılışında siyasi partileri Çanakkale'de illegal evler açmakla suçlamıştı. Sezer, illegal olarak tanımladığı evlerin siyasi partilerce kiralandığını, kira, yiyecek ve yakıt olmak üzere her türlü masraflarının parti tarafından karşılandığını öne sürmüştü.
Olay yerinde inceleme yapan polis ekipleri, yangının çıkış nedenini araştırıyor.
(CA-GD-YS-GS-Y)

04.01.2013 13:29:17 TSI

Editör: Wan Haber