Çanakkale'de, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı'nda tören düzenlendi.
Törene katılan Çanakkale Gazeteciler Cemiyeti üyeleri, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra Atatürk anıtına çelenk koydu. Törende bir konuşma yapan Çanakkale Gazeteciler Cemiyeti Başkan Burak Gezen, "10 Ocak 1961 tarihinde çalışma şartlarına iyileştirmeler getiren 212 sayılı kanuna kavuşmuş, 52 yıl önce kabul edilen bu yasayla yıpranma hakkını kazanmıştık. 10 Ocak tarihi de gazeteciler için bir bayrama dönüştü. Ta ki, 1971 askeri darbesiyle gazetecilerin hak ve özgürlüklerine bazı kısıtlamalar getirilinceye kadar. Sonrasında, 10 Ocak bayram olarak kutlanmak yerine, Çalışan Gazeteciler Günü olarak anılmaya başlandı. Bizler, gazetecilerin yıpranma hakkının tekrar geri verilmesiyle birlikte 10 Ocakları kutlamaya başlayacağız'' dedi.
Törende Çanakkale Aktif Gazeteciler Derneği adına konuşan Dernek Başkanı Gökhan Kökçak ise, "Türkiye'de basın mensuplarının çözülmesi gereken meselelerinin üzerine iktidarı ve muhalefetiyle ortak yürünmesi, ortak hareket edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bugün geldiğimiz nokta açısında da iç açıcı durumda değiliz. Hapishanelerde tutuklu bulunan en fazla gazeteciye sahibiz. Bugün sizlere 'hapishaneler boşaldı, tek bir tutuklu gazeteci kalmadı' demek isterdim, ancak diyemiyorum. Çanakkale Aktif Gazeteciler Derneği olarak özlük hakların genişletilmesi, gazetecilerin gasp edilen yıpranma paylarının geri alınması, ifade özgürlüğünün suç olmaktan çıkarılması yönünde mücadele edeceğiz" diye konuştu.
Yapılan konuşmanın ardından cemiyet üyeleri şehir mezarlığına geçerek ebediyete intikal eden gazetecilerin mezarlarına çiçek bırakıp dua etti.
(CA-GD-MŞ)

10.01.2013 14:07:02 TSI

Editör: Wan Haber