Çanakkale savaşlarının 100. yıldönümü hazırlıkları devam ediyor. Konaklama konusunda ön plana çıkan ev pansiyonculuğunun geliştirilip yaygınlaştırılması için Çanakkale Valiliği tarafından çalışma başlatıldı.
Çanakkale savaşlarının 100. yıldönümü olan 2015 yılında çok sayıda yerli ve yabancı ağırlamaya hazırlanan Çanakkale'de, ev pansiyonculuğunun geliştirilerek konaklama konusunda yaşanacak sıkıntıların önüne geçilmesi hedefleniyor. Çanakkale Valiliği Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi Proje Uzmanı Özlem Coşkun, mahalle ve köy muhtarlarına ev pansiyonculuğu konusundan eğitim verdi. Eğitimde pansiyonculuğun ne olduğu, ev pansiyonculuğu yapacakların taşıması gereken kriterler, ailelerin tespit edilmesi hakkında bilgi verildi.
Muhtarlar ev pansiyonculuğu kurslarıyla dil eğitimi de verilmesini istedi. Ev pansiyonculuğu ile ilgili tanıtım broşürlerinin ve ev pansiyonculuğu yapmak isteyenlere yönelik başvuru formlarının verildiği toplantıda anket çalışmasına da katılan muhtarlar, Çanakkale'nin 2015'e hazırlanması kapsamında görüş ve düşüncelerini aktardı. Ev pansiyonculuğu yapmak isteyen vatandaşlar Çanakkale Valiliği AB Proje ve Koordinasyon Merkezi tarafından hazırlanan başvuru formlarıyla bağlı bulundukları mahallenin muhtarlıklarında kayıtlarını yaptırabilecekler.
(GD-MŞ)

24.12.2012 16:28:48 TSI

Editör: Wan Haber