Gurbetçi Murat Korkmaz, "Çanakkale Geçilmez" isimli rap şarkısına klip çekmek için çalışmalara başladı. Savaş alanları ve tabyalarda çekilen klip, Çanakkale Savaşlarının yıl dönümü olan 18 Mart'ta müzikseverlerle buluşacak.
Çanakkale Savaşlarının 100'üncü yıl dönümü olan 2015'e yönelik sürpriz projeler üretmeyi hedefleyen Çanakkale Valiliği, genç nesiller üzerinde etkili olacağı düşüncesiyle Çanakkale ruhunu rap müziğe yansıtan bir çalışma başlattı. Almanya'da yaşayan gurbetçi rap sanatçısı Murat Korkmaz, Çanakkale ruhunu anlatan sözlerle 4 dakika 10 saniye süren "Çanakkale Geçilmez" isimli bir beste yaptı. Çanakkale 2015 Koordinasyon Merkezi tarih danışmanlarının onay verdiği sözler sanatçı tarafından rap şarkısı olarak seslendirildi.
Rap tarzında hazırlanan "Çanakkale Geçilmez" isimli parçaya Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı'ndaki savaş alanları ve şehitliklerde klip çekildi. Çanakkale Valiliği tarafından EFA şirketine yaptırılan projenin yönetmenliğini Ahmet Arpac ve uygulayıcı yapımcılığını Yaşar Tuncer üstlendi.
Ahmet Arpac, "EFA medya olarak yapım ve yönetmenliğini üstlendiğimiz bu proje, Çanakkale Valiliği tarafından başlatıldı. Şehitlerimiz için rap tarzı gerçekleştirilmiş bir proje. Şimdiden çok dikkat çekti. Bizler de emek vererek bunu en iyi şekilde hazırlamaya çalışmaktayız" dedi.
Şarkıcı Murat Korkmaz ise, "Çanakkale Valiliğinden aldığım teklif üzerine bir şarkı hazırladım. Şarkı öncelikle internet sitesinde yayınlanacaktı ancak aldığımız güzel tepkiler üzerine klip çekilmesine karar verildi. En iyisini yapıp bu çalışmaya layık bir şekilde tamamlayacağız" diye konuştu.
(CA-GD-MŞ-GS-Y)

14.02.2013 15:04:33 TSI

Editör: Wan Haber