Çanakkale Uluslar Arası Öğrenci Derneği yöneticileri, İstanbul'da yapılan UDEF Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu toplantısına katıldı.
Görüşmelerin olumlu geçtiğini belirten Dernek Başkanı Ahmet Arıcan, Türkiye'de bulunan uluslararası öğrenci dernekleri ile bilgi tecrübelerin paylaşılmasının önemli olduğunu, UDEF'e katılma kararı aldıklarını belirtti. Arıcan, 6. Öğrenci Buluşması için yapılacak hazırlık ve planlamaların da yapıldığını ifade ederek, 2013 yılı Mart ve Haziran ayları arasında planlanan öğrenci buluşmalarının 15 ayrı ilde olmak üzere planlandığını ve bu çalışmaya Çanakkale Uluslararası Öğrenci Derneği'nin de katılacağını kaydetti. Arıcan, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi'nde okuyan misafir öğrencilerin iştirakiyle 8-9 Haziran tarihlerinde yapılmasını planladıklarını söyledi.
Ülke, dil, din, ırk, renk, cinsiyet gibi hiçbir ayrım gözetmeksizin bütün misafir öğrencilere kapılarının açık olduğunu dile getiren Ahmet Arıcan, bu çalışma kapsamında çeşitli resmi , özel ve sivil toplum kuruluşları ile görüşmelerde bulunacaklarını belirtti.
(MU-GD

19.02.2013 11:06:22 TSI

Editör: Wan Haber