Çanakkale Valiliği katkılarıyla Türkiye'yi karış karış gezerek Çanakkale Savaşı'nın geride bıraktığı eserleri vatandaşlarla buluşturan Türk Gaziler Vakfı gezici müze TIR'ı, Soma'ya da geldi.
Sabah saatlerinde Hükümet konağı önüne gelen tır vatandaşlar tarafından ilgi ile gezildi. Çanakkale'deki savaş alanlarından çıkan savaş malzemeleri ile müzeye bağışlanan yazılı ve görsel malzemelerden oluşan sergi, Somalı vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı.
Gezici müzede Çanakkale Savaşı'ndan kalan kılıç, kama, askeri üniformalar, şehit ve gazi mektupları ve anılar, mermi kovanları, bombalar, silahlar ve Çanakkale savaşlarını anlatan jenerikli belgesel sunumları yer alıyor. Seyit Onbaşının heykeli ve Türk askerlerinin maketlerinin de bulunduğu müze tırda vatandaşlar bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

10 MİLYON'A YAKIN ZİYARETÇİYE ULAŞTI
Müze sorumlusu Engin Korkmaz, "Türkiye gaziler vakfının hazırlamış olduğu Çanakkale'yi anlatan gezici bir müzedir. Bugüne kadar 40 yakın il ve 200'e yakın ilçede yaklaşık 10 milyon ziyaretçiye ulaştık. Gençlerimizin, halkımızın Çanakkale'ye gidemeyenler için biz onların ayağına geldik. Bugünde Soma'ya geldik ve 1 hafta boyunca burada olacağız. Soma Belediyesi'ne de katkılarından ötürü teşekkür ediyoruz" dedi.
(YS-ERG-Y)

12.02.2013 18:25:26 TSI

Editör: Wan Haber