Menemen Belediyesi ile Türkiye Gaziler Kültür ve Yardımlaşma Vakfı işbirliğinde, Cumhuriyet Meydanı'nda ücretsiz ziyarete açılan "Çanakkale 1915 Gezici Müzesi" yoğun ilgi görüyor.
Türkiye Gaziler Kültür ve Yardımlaşma Vakfı'nın hazırladığı 'Çanakkale Savaşları ve Sarıkamış Harekâtı'nı anlatan gezici müzede; askerî teçhizat, piyade tüfekleri ve mavzerleri, subayların kullandığı toplu tabancalar, şarapnel parçaları, asker çizme ve çarıkları, matara, kılıç ve mermi gibi Çanakkale Savaşı'nda kullanılan şahsi araç gereçlerle, savaş malzemeleri sergileniyor.
Seyit Onbaşı'nın heykeli ve Türk askerlerinin maketlerinin de bulunduğu gezici müzeyi büyük bir ilgiyle inceleyen ve hatıra fotoğrafı çektiren vatandaşlar; Çanakkale ruhunu Menemen'de yaşadıklarını ve vatan topraklarının kolay kazanılmadığını bir kez daha hatırladıklarını söylüyor. Gezici Müzenin Çanakkale ruhunu çok iyi ve çarpıcı yansıttığını, gezerken o günleri yaşıyor gibi olduklarını ifade eden vatandaşlar, Çanakkale ruhunun Menemen'de yaşatılmasına emeği geçenlere teşekkür ediyor.
Çanakkale'ye gidemeyen vatandaşlara bu ortamı yaşatmak adına Türkiye Gaziler Kültür ve Yardımlaşma Vakfı ile işbirliği yaparak Çanakkale 1915 Gezici Müzesi'ni bir hafta Menemen'de konuk ettiklerini belirten Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, şunları söyledi: "Çanakkale'de omuz omuza savaşan, tek yumruk olarak vatan savunmasının en güzel örneğini sergileyen aziz şehitlerimizin yazdığı kahramanlık destanını milletimizin her bir ferdinin çok iyi bilmesi gerektiğine inanıyorum. İnsanlarımıza Çanakkale ruhunun aşılanmasının çok önemli olduğunu düşünüyorum. O ruhu yeniden yakaladığımız takdirde, bugün içinden çıkılmaz bir hal alan çatışma ortamından ülkemizin kurtulacağına inanıyorum. Çanakkale'ye gidemeyen vatandaşlarımıza, bu şanlı zaferin nasıl kazanıldığının en canlı örneklerini sunan bu müze, 24 Ocak Perşembe gününe kadar her gün 10.00 ile 18.00 saatleri arasında Cumhuriyet Meydanımızda ücretsiz hizmet verecektir. Bu vesileyle başta Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatanın bölünmez bütünlüğü için hayatlarını feda etmekten çekinmeyen aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz.''
(HE-ERG-Y)

23.01.2013 11:27:25 TSI

Editör: Wan Haber