Tarihçi Yazar Ahmet Uslu'nun kurucusu olduğu ve 18 Mart 2011 tarihinde yola çıkan "Çanakkale 1915 Gezici TIR Müzesi" Didim Belediyesinin katkılarıyla Didimlilerin ziyaretine açıldı.
Ülke genelinde sosyal sorumluluk projesi adı altında sürdürülen ve Çanakkale Valiliği ile Doğ-Taş firmasının katkı sağladığı Çanakkale 1915 Gezici TIR Müzesi" Didim Belediyesinin katkılarıyla Didimlilerin ziyaretine sunuldu. 23 Ocak Perşembe günü Merkez Camisi önünde açılan müzeye Didimliler büyük ilgi gösterdi.
Çanakkale 1915 Gezici TIR Müzesinin kurucusu Tarihçi Yazar Ahmet Uslu Didim Belediyesinin katkılarıyla Didim'e geldiklerini ve Sosyal bir proje olarak tüm Türkiye'yi dolaştıklarını belirterek, "Çanakkale Valiliği ile Doğ-Taş firması ile bu proje yürütülüyor. Bana ait olan Seddülbahir özel müzesini malzemeleri sergilenmektedir. 4 bin parça malzeme var burada ve hepsi gerçek. Amacımız Çanakkale gidemeyen, oraları görmeyen vatandaşlarımıza Çanakkale'yi anlatmaktır" dedi.
Müzenin saat 09.00 ila 19.00 saatleri arasında açık kalacağı ve ücretsiz olarak sergileneceği öğrenilirken, Cumartesi günü ise Halk Pazarında sergileneceği bildirildi.
(HÇ-MB-İK)

24.01.2013 16:00:06 TSI

Editör: Wan Haber