Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nun (RTÜK), balkon ve dış cephelerde çanak antenlerin oluşturduğu görüntü kirliliğini engellemek için başlattığı çalışmaya Vanlılardan da destek geldi.
Türkiye genelinde olduğu gibi Van'da da balkonlara bırakılan ve görüntü kirliliği oluşturan çanak antenler kaldırılıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nun (RTÜK), balkon ve dış cephelerde çanak antenlerin oluşturduğu görüntü kirliliğini ortadan kaldırmak için başlattığı çalışmaya vatandaşlardan olumlu tepkiler geldi.
Her evin balkonunda ayrı ayrı bulunan çanak anten veya alıcıların görüntü kirliliği oluşturduğunu belirten vatandaşlardan Mehmet Sıdık Sevinçhan, daha temiz ve daha güzel bir şehrin oluşturulması için çanakların çatılara alınması gerektiğini ifade ederek, "Şimdi yeni uydular piyasaya çıkmış. Artık evin içerisinde de çekiyor. En azından bu görüntünün ortadan kalkması şehrimiz açısından daha güzel olacak. İlimizin büyükşehir olması açısından daha güzel olacaktır" dedi.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığının güzel şeyler yapacağını, burada da herkesinde duyarlı olması gerektiğini anlatan Namık Çelik isimli vatandaş da, "Bu olması gereken bir şeydir. Sadece antenler değil, direklerin de kalkmasını istiyoruz. Çağa uymadığını düşünüyoruz. İnşallah ilgililer duyarlılık gösterir, herkes elinden geleni sunar. Artık çanakların kaldırılması gerekir çünkü herkes artık çağ atlamıştır" ifadelerini kullandı.
Balkonlardaki çanakların güzel görüntü sergilemediğini ifade eden Sulhattin Beyazelma ise, bu çalışmanın yerinde bir karar olacağını söyledi.
(SER-MSA-Y)

31.01.2013 15:58:09 TSI

Editör: Wan Haber