İstanbul 4. Aile Mahkemesi, televizyon yapımcısı Can Tanrıyar'ın boşandığı eşi şarkıcı Petek Dinçöz, Dinçöz'ün annesi Esra Süay Toğuş ve avukatı Serkan Toper'in, 3 ay süreyle Tanrıyar'ın konutuna yaklaşmamasına karar verildi.
Ünlü Şarkıcı Petek Dinçöz, boşandığı eşi Can Tanrıyar'ın şiddetine maruz kaldığını iddia ederek kendisi ve annesi hakkında koruma kararı aldırmıştı. Dinçöz'ün aldırdığı koruma kararında mahkeme, Tanrıyar hakkında 6 ay uzaklaştırma ve koruma kararı vermişti.
Dinçöz'ün bu kararı aldırmasının ardından televizyon yapımcısı Can Tanrıyar, geçtiğimiz günlerde İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına başvurarak eski eşi ve ailesi tarafından şiddete maruz kaldığını belirtmişti. Savcılık Tanrıyar'ın talebi konusunda karar verilmesi için şikayet başvurusunu İstanbul 4. Aile Mahkemesine gönderdi. Talebi inceleyen mahkeme Can Tanrıyar hakkında koruma kararı verdi.
Mahkeme; Petek Dinçöz ile annesi Esra Süay Toğuş ve avukatları Serkan Toper'in Can Tanrıyar'a yönelik tehdit, hakaret, aşağılama veya küçük düşürücü söz ve davranışlarda bulunulmamasına karar verdi. Üç ismin 3 ay süreyle Can Tanrıyar'ın evine ve iş yerine yaklaşılmamasına karar veren mahkeme, ayrıca cep telefonuyla da rahatsız edilmemesine karar verdi. Mahkeme bu kararlara aykırı davranılması durumunda Toğuş, Dinçöz ve Toper'in 3 günden 10 güne kadar zorla hapis uygulanacağını belirtti.
(YM-AS-YHY-Y)

07.02.2013 19:11:50 TSI

Editör: Wan Haber