Ünlü gazeteci-yazar Can Dündar, geçtiğimiz haftalarda hayata veda eden, çeyrek asırlık ustası, çalışma arkadaşı, meslektaşı Mehmet Ali Birand'ın hayat hikayesini anlattığı kitabı "Birand / Bir Ömür, Ardına Bakmadan" adlı kitabının Optimum Outlet Adana AVM'deki D&R Mağazasında gerçekleştirdiği imza gününde duygulu anlar yaşadı.
Dündar, ustasını anlattığı kitabının imza gününde, ''Bu kitabın birçok imza gününe değerli ustam Mehmet Ali Birand ile katılırdık. Adana'ya da birlikte gelmeyi planlıyorduk ancak, kısmet olmadı. Onu bir kez daha burada sevgiyle, özlemle ve saygıyla anıyorum'' dedi.

HER YAŞTAN SEVENLERİ AVM'Yİ DOLDURDU
Can Dündar'ın imza günü için sadece gençler değil, çocuğundan yaşlısına binlerce seveni Optimum Outlet Adana AVM'yi doldurdu. Dündar sevgisinin koridorlara sığmadığı İmza günü saat 16.00'da başlayacak olmasına rağmen sevenleri, yaklaşık bir saat öncesinden D&R önünde oluşturulan güvenlik şeridinde sıraya girdi. Yüzlerce kişinin kitabını imzalayan Can Dündar, okurları arasında her kesimden sevenlerinin bulunduğu gözlendi.
Kitabını imzaladığı okurlarıyla sohbet de eden Dündar'a, 65 yaşındaki bir kadın okuru ''1,5 saattir gelmenizi bekliyordum. Kaleminize hayranım, sizi kutluyor, çok uzun ömürler diliyorum'' diyerek duyduğu sevgiyi dile getirdi. Yaklaşık 2 saat süren imza gününde binlerce hayranı Can Dündar'la anı fotoğrafı çektirmek için de adeta birbirleriyle yarıştılar.
Aktüel, Yeni Yüzyıl, Sabah ve son olarak da Milliyet gazetelerinde köşe yazıları kaleme alan Can Dündar, televizyondaki haber programlarının yanı sıra belgesel çalışmaları ile de ilgiyle takip ediliyor. Dündar, geçtiğimiz yıl Can Yayınları tarafından basılan 'Birand-Bir Ömür, Ardına Bakmadan' adlı son kitabında; bir süre önce hayatını kaybeden, Türk basınının en önemli isimleri arasında gösterilen Mehmet Ali Birand'ı anlatıyor.
(AKL-Y)

28.01.2013 10:20:08 TSI

Editör: Wan Haber