Gazeteci Can Dündar, MİT TIR’larına ait görüntüleri kendisine ‘solcu bir vekilin 27 Mayıs’ta getirdiğini’ yazdı. Harekete geçen savcılık, Dündar’ın HTS kayıtlarını inceledi. Aynı gün onunla buluşan kişinin CHP’li Enis Berberoğlu olduğu ortaya çıktı.

Soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili İrfan Fidan, 7 Haziran genel seçimlerinden hemen önce, 29 Mayıs 2015 günü Cumhuriyet gazetesi manşetinde yayınlanan görüntüleri Dündar'a kimin verdiğini araştırıyordu.

İstanbul Cumhuriyet Basşavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu, 'casusluk' sanığı Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar'a, MİT TIR'larına ait olduğu iddia edilen görüntüleri kimin servis ettiğine ilişkin çok önemli bir delile ulaştı.

KİTABINDA ANLATTI
Görüntüleri gazetesinde yayınladıktan sonra 'casusluk' suçundan soruşturma başlatılan ve hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen Dündar, tutuklanıp Silivri Cezaevi'ne konulmuştu. Burada 'Tutuklandık' adını verdiği bir kitap yazan Dündar, görüntülerin kendisine getirilişini şu cümlelerle anlatmıştı:

27 Mayıs Çarşamba günü öğleden sonra solcu bir milletvekili dostum getirdi görüntüleri. 'Merak ettiğin şey bu flash diskin içinde' dedi..."

8-078.jpg

MİT TIRLARI GÖRÜNTÜSÜNÜ VEREN ENİS BERBEROĞLU MU?

Kitaptaki bu ifadeler üzerine Başsavcılık, üzerinde yayın yasağı bulunan görüntüleri Can Dündar'a ulaştıran 'ulağın' peşine düştü. Dündar'ın cep telefonuna ait HTS kayıtları mercek altına alındı. İnceleme sonucu, Dündar'ın 27 Mayıs 2015 günü öğleden sonra 14:32'de CHP Milletvekili Enis Berberoğlu'yla görüştüğü ortaya çıktı.

Berberoğlu'nun telefonunun Cumhuriyet gazetesinin Şişli'deki binasına çok yakın bir noktadan sinyal verdiği tespit edilirken, Dündar'ın telefonunun da Berberoğlu'na çok yakın bir noktadan sinyal vermesi dikkat çekti. Bu verileri şüpheli bulan savcılık, bu tespiti Dündar hakkında açılan davaya bakan İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ne bildirdi. Enis Berberoğlu Hürriyet Gazetesi'nin eski genel yayın yönetmeniydi.

5-352.jpg

Editör: Wan Haber