TMMOB Adana İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Nazım Biçer, Adana'da tartışılan çamlık arazisinin, özel ve kamunun hissedar olduğu mülkiyet problemi bulunan bir alan olduğunu, mevcut durumunun korunması gerektiğini söyledi.
Biçer, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti'nde 24 kuruluş temsilcisi ile bir basın toplantısı düzenledi. Adana Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Aralık ayı son oturumda görüşülen ve kamuoyunda büyük tartışmalara yol açan Gazipaşa'daki dini tesis alanı ile Beyazevler Çamlık alanlarını da kapsayan imar değişikliklerinin Büyükşehir Belediyesi Başkan vekili Zihni Aldırmaz tarafından onaylanmayıp, tekrar görüşülmek üzere meclise iade edilmesinin ardından, Adana Büyükşehir Belediyesi Meclis Komisyonlarında yeniden görüşülmeye başlandığını anımsattı. Nazım Biçer açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
"Tartışılan çamlık arazisi, özel ve kamunun hissedar olduğu mülkiyet problemi olan bir alandır. Çamlık arazisinin hissedarı DSİ, mülkiyetinde bulunan arsayı Adana Büyükşehir Belediyesine yeşil alan yapma karşılığında devir etmiştir. Yeşil alan düzenlenmesi için alınan bu arsa, yeşil alan dışında bir fonksiyona dönüştürülmemelidir. Ayrıca tüm Adana'da olduğu gibi bu bölgede de yeşil alan ihtiyacı bulunmaktadır. Kent içinde yeni ve alternatif yeşil alanlar üretilmeden ve amacı değiştirilerek ranta açılan bu alanların kullanılması karşısında durulmalıdır. Kentimizin yerel idarecileri, yeni yeşil alanlar yaratmak yerine her zaman olduğu gibi gözlerini mevcut yeşil alanlara dikmiştir. Halkımızın kullanımına sunulması gereken yeşil alanlarımız, yapılaşmaya ve ranta açılarak, beton bloklara dönüştürmeye çalışılmaktadır. Halihazırda Adana'mız kişi başına en az yeşil alanın bulunduğu kentlerin başında gelmektedir. Kent yöneticilerinin bu sorunu görüp yeşil alanları korumak ve geliştirmek yerine, Çamlık alanına göz dikmelerini kabul edemeyiz."
Adana İKK Sekreteri Nazım Biçer, Beyaz evlerde bulunan Çamlık arazisinin kurtarılması için 24 sivil toplum kuruluşunun desteği ile bir araya gelerek 13 Ocak Pazar günü saat 11:00'de Çamlık alanında şölen düzenleneceğini kaydetti.
(ADN-Y)

10.01.2013 14:10:51 TSI

Editör: Wan Haber