Avcılar Belediyesi'nin, depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle Firuzköy Merkez Camii için verdiği yıkım kararına İstanbul Valiliği karşı çıktı. Camiyi yıkmak için gelen zabıta ekipleri, polis tarafından engellendi.
Avcılar Belediyesi, depremde zarar gördüğü belirtilen caminin sağlam olmadığı gerekçesiyle yıkılıp yeniden inşa edilmesi yönünde karar verdi ve proje hazırladı. Ancak İstanbul Valiliği, caminin yıkımına karşı çıktı. Sabah saatlerinde Avcılar Belediyesi'ne bağlı zabıta ekipleri, kepçelerle caminin bulunduğu yere yıkıma geldi. Fakat polis ekipleri, caminin önünde önlem alarak yıkımı engelledi. İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran da bölgede incelemelerde bulundu. Olay yerine gelen Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci, Rahmi Yaran ile kısa bir süre görüşme yaptı.
Müftü Yaran, camilerin bugüne kadar birlik ve beraberliğin simgesi olduğunu belirterek, "Bu camimiz de yıkılacak bir camimizdir. İlgili raporları vardır. İstanbul'da buna benzer camilerimiz de vardır. Bunların biran önce yıkılıp yapılması lazım. Bu camimizin yıkılıp yapımında maalesef bazı sıkıntılar mevcut ancak sebeplerine girmeyeceğim. Önümüzdeki hafta Avcılar'a gelip ilgililerle konuşacağız, inşallah ortak bir nokta bulacağız. Camilerimiz aramızda ihtilaf konusu olmasın" dedi.
Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci ise, "Bu cami ile ilgili bir çalışma yaptık ve olası bir depreme dayanıklı olmadığını tespit ettik. Bu camiyi yıkıp yerine projesi hazır bir cami yapacağız. Hepimizin ortak noktası ortak olan bu değerlere siyaset girmemeli. Eğer bu değerlerin içerisine de siyaset girerse, kurumları zora sokarsınız. Buralara siyaset girmemeli, sayın müftümüz buraya geldi. Biz şimdilik çekiliyoruz ve önümüzdeki hafta sayın müftümüzle ortak noktada bulacağız. Siyaseten bu işle ilgilenen herkes elini çeksin buradan" dedi.
Tartışmalara neden olan caminin yıkımı ise ertelendi.
(VK-ÇK-OK-Y)

10.01.2013 15:38:22 TSI

Editör: Wan Haber