Ardahan'da yüksek ot fiyatlarından dolayı bazı vatandaşların atlarını kışın dışarı bırakmasına ilişkin, bugün cuma namazı öncesi il genelinde tüm camilerde vaaz sonrası duyuru yapıldı.
Ardahan Müftüsü Galip Akın'ın talimatıyla yapılan duyuruda, vaaz yapan görevliler, kışın dışarı bırakılan atların insanların yardımına ihtiyacı olduğu, bu dönem atların dışarı bırakılmaması istendi. Yapılan duyuruda şunlar kaydedildi:
"Bu bizim imanı bir görevimizdir. Her hayvana şefkat ile yaklaşmamız lazım. Onların bizim yardımımıza ihtiyacı var. Bu konuda müminlerin duyarlı olmalarını istiyoruz. Varsa atı dışarıda olan bir mümin, atını içeri almalı ve ona bakmalı."
Ardahan Müftüsü Galip Akın ise yaptığı açıklamada, Ardahan'da ilk kez böyle bir uygulamaya gittiklerini, konunun kendileri için hassas bir konu olduğunu vurgulayarak, ''Bu konuyla ilgili hem ilçe müftülerimiz hem de din görevlilerimizle dün toplantı yatık. Vicdan sahibi insanlara sesleniyoruz. Yaz boyunca onlar nasıl bize hizmet etmişse, biz de kış mevsiminde onlara bakmakla yükümlüyüz. Allah'a karşı sorumlu olduğumuzu vatandaşlarımıza hatırlattık. Atlara iyi muameleyi duyurduk'' dedi.
(OY-AT-AŞ-Y)

21.12.2012 15:21:05 TSI

Editör: Wan Haber