Konya'da camide namaz kılan bir vatandaşın, içinde bilgisayar, telefon ve parasının bulunduğu çanta hırsız tarafından çalındı. Parayı harcayan hırsız telefonu satmaya geldiği yerde telefoncu kılığındaki Güven Timleri tarafından yakalandı.
Hırsızlık olayı merkez Karatay ilçesi Türbe Caddesi'ndeki Aziziye Camisi'nde meydana geldi. İddiaya göre, bir vatandaş namaz kılmak için camiye girdiğinde içinde bin 300 lira para, dizüstü bilgisayar ve cep telefonunun olduğu çantayı ayakkabısını çıkardığı yere koydu. Camiye gelen ve hırsızlıktan 10'dan fazla kaydı bulunan Ahmet Ç. de (20) çantayı alarak kayıplara karıştı. Polis hırsızlık olayını aydınlatmak için çalışmalara başlarken belirli bölgelere de güven timlerini yerleştirdi. Şüpheli Ahmet Ç. çaldığı çantadan çıkan 2 bin lira değerindeki telefonu satmak için telefonculara götürdü. Bu sırada telefoncu kılığına giren Asayiş Şube Müdürlüğü Güven Timleri şüpheliyi gözaltına aldı. Hırsızlık olayını itiraf eden şüphelinin, parayı harcadığını, telefon ile bilgisayarı da satmaya çalıştığını söylediği öğrenildi.
Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen şüpheli nitelikli hırsızlık suçlamasıyla adliyeye sevk edildi.
(HİV-FM-Y)

16.01.2013 12:43:30 TSI

Editör: Wan Haber