Lefkoşa Rum kesiminde bir camiye hasar verilmesiyle ilgili gözaltına alınan şahıs, 5 gün hapis cezasına çarptırıldı.
Lefkoşa Rum kesimindeki Denya köyünde, Birleşmiş Milletler Geliştirme Projesi (UNDP) finansmanıyla restore edilmekte olan camiye, Cumartesi günü sabaha karşı saldırıda bulunduğu gerekçesiyle gözaltına alınan Rum Ulusal Halk Cephesi üyesi 40 yaşındaki şahıs aleyhinde, dün çıkarıldığı Lefkoşa Rum Kaza Mahkemesi'nce 5 gün tutukluluk kararı çıktı.
Alithia gazetesi "Camideki Hasarla İlgili 5 Suçlama" başlığıyla aktardığı haberinde, tutuklanan şüpheli aleyhinde, 'suç işlemek amacıyla önceden plan yapmak, kötü niyetle hasar vermek, dini anıtlara hakaret, dini anıtı yıkmak ve Cumhuriyetin egemenliği aleyhinde eylem' olmak üzere 5 suçlama bulunduğunu yazdı.
Gazete, şahsın mahkemede verdiği ifadede suçunu kabul etmediğini ve kendisinin hiçbir şey yapmadığını söylediğini kaydederken, şahsın evinde ve arabasında yapılan aramalarda, elle tutulur hiçbir delil bulunamadığını yazdı.
Haberde, cami restorasyonunun dün, sorunsuz bir şekilde yeniden başladığı ve çalışmaların, 3 ay içerisinde tamamlanmasının beklendiği ifade edildi.
Gazete, edindiği bilgilere dayanarak, Kıbrıslı Türk gazetecilerin de dün camiyi ziyaret ettiklerini ve yerel makamların, gazetecilere camideki kötü niyetli hasarın, nadiren yaşanan bir durum olduğu ve kınanması gerektiği açıklamasını yaptıklarını yazdı.
(MG-İB-OK-D)

23.01.2013 12:06:45 TSI

Editör: Wan Haber