Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud İngiltere ziyaretinde Başbakan David Cameron ile bir araya geldi. David Cameron'ın tokalaşma için giriş kapısına geç gelmesi, Başbakanlık Binası önünde bekleyen Cumhurbaşkanına sıkıntılı anlar yaşattı.
Yaklaşık yarım saat süren görüşmede liderlerin İngiltere'nin, Somali'de demokratik bir ülke inşa edilmesine göstereceği katkıları ve 7 Mayıs'ta Londra'da gerçekleşecek 'Uluslararası Somali Konferansı' konularını ele aldığı bildirildi.

SOMALİLİ MİLLETVEKİLLERİ İNGİLİZ PARLAMENTOSUNDA EĞİTİLECEK
İngiltere, Somali' de yaşanan açlık krizi ve kurulmak istenen demokratik ülke çalışmalarına yardım edecek. İsveçli ve İngiliz parlamenterler ve hukukçulardan oluşan komite, Somalili milletvekillerini düzenledikleri program ile eğitecek ve demokratik bir meclisin ana hususları hakkında seminerler verecek. Program aynı zamanda yeni mezun öğrencilere İngiltere Parlamentosu'nda staj imkanı da sunacak. Ayrıca Somali'de üç bölgede kurulacak seçim ofisleri ile Somalililere milletvekilleri ile bir araya gelme imkanı tanınacak. İngiltere aynı zamanda ilaç ve gıda yardımlarıyla açlık sınırı altında yaşayan 2 milyon kişi için acil yardım paketi gönderiyor.
(CC-YHY-D)

04.02.2013 19:16:29 TSI

Editör: Wan Haber