Akköprü Mahallesi Değirmenbaşı yolu üzerinde.  Ahmet Özkaçmaz ve oğulları Ziya, Burhan ve Gökhan tarafından yapılan Zirve halı saha yakında hizmete açılacak.  Özkaçmaz kardeşler çocukluklarından itibaren ailelerinden uzaklarda inşaatlarda çalışarak yılların alın terleri olan birikimlerini Van’da halı sahaya dönüştürdüler.   Van ve spora yatırım yapmaktan mutluluk duyduklarını belirten Özkaçmaz kardeşler memleketlerine modern halı saha kazandırmanın heyecanını yaşadıklarını söylediler. 

 

“Kazandıklarımızı yatırıma dönüştürdük”

 

Zirve halı saha spor tesisi işletmecisi kardeşlerden Ziya Özkaçmaz, “Dört kardeş çocukluğumuzdan itibaren yıllarca Türkiye’nin dört bir yerinde gurbet ellerde inşaatlarda çalıştık.  Emeğimizin karşılığında helal kazandıklarımızı birikime dönüştürdük. Kardeşler olarak geldiğimiz noktada alın teriyle kazandığımızı neden kendi memleketimize yatırım yapmayalım diye düşündük.  Nasıl bir yatırım yapalım?  Nasıl halkımıza, memleketimize faydalı olalım konusunda düşünürken halı saha spor tesisi kurmaya karar verdik.  Gençlerimizin daha rahat daha nezih bir tesiste futbol oynaması için iş yerimizin ikinci katını halı saha tesisi olarak projelendirdik.  Tesisimize Zirve halı saha ismini verdik”  diye konuştu.

 

“2 Milyon TL harcadık”

 

Zirve halı saha spor tesislerinin Türkiye’de bir ilk olduğunu belirten Ziya Özkaçmaz, “ Türkiye’de hiç bir binanın ikinci katında halı saha yoktur. İlk defa Van’da ikinci katta halı sahayı biz açıyoruz. Standart ölçülere sahip olan halı sahamız bin 500 metrekare alan üzerine yapıldı.  Saha 21 metre yüksekliğinde, 30 metre genişliğinde 50 metre uzunluğundadır. Kenarları 9 metre uzunluğunda demir tel ile kapalıdır. İkinci katta bulunan halı sahada oynanacak maçları izlemek isteyen futbolseverler için tribün bulunmaktadır.  Halı saha ve alt katta bulunan iş yerleri ile birlikte binamız 2 milyon TL’ye mal oldu. 4 kardeş kazandığımız ne varsa ortaya döktük. Sonuçta Van için güzel bir tesis yaptık. Van’a hayırlı olsun” dedi.

 

“Futbol zevkini Zirvede yaşatacağız”

 

Zirve halı saha spor tesisinin haftanın her günü spor dostlarının hizmetinde olacağını ifade eden Özkaçmaz, “ Halı sahamızın zemini Türkiye’nin önde gelen firması tarafından döşendi. Döşediğimiz halı sporcuların düşme, denge kaybı ve yaralanmaların büyük ölçüde önüne geçiyor. Kışın eksi 40 dereceye kadar soğuk, yazın 80 dereceye kadar sıcak geçirmeyen teknolojiye sahip çadır sistemi kuruyoruz.  Tesissimizde soyunma odaları, duş, lavabo ve kafeterya yer almaktadır. Zirve kapalı halı sahamız güler yüzlü, saygılı hizmet anlayışıyla yaz kış futbol dostlarının hizmetinde olacak. Sahanın ışıklandırması son teknolojiye göre yapıldı. Soyunma odalarımız duşlarımızda en kaliteli malzemeler kullandık.  Tesisimizde 24 saat sıcak su ve müşterilerimizin güzergâhına göre servisler hizmet verecek. Güleyüzlü ve disiplinli personellerimiz ve modern halı saha tesisimizle Vanlı hemşerilerimize futbol zevkini Zirvede yaşatacağız”   ifadelerinde bulundu.  

Kaynak : VANSESİ - RIDVAN CAN

Editör: Wan Haber