Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünde dün çadır kurmak istedikleri için gözaltına alınan Dev-Sağlık-İş üyesi sağlık çalışanları eylemlerine bugün de devam etti.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünde toplanan Dev Sağlık-İş üyesi sağlık çalışanları "10 bin taşeron işçinin sendika üyeliği tanınmıyor, sendika hakkımızı, taşeron ve Çalışma Bakanlığı bürokrasisine teslim etmeyeceğiz" yazılı bir pankart açtı. "Sendika hakkımız engellenemez" gibi sloganlar atan grup adına yapılan açıklamada, yeni çıkarılan 'Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Yasasının' taşeron işçilerin sendika hakkını ortadan kaldırdığı, işçilerin çalıştırılmasına aracılık eden taşeron şirketlerin SGK bildirimlerini farklı farklı işkollarından yapmasının ve bunun her ay değişebilir olmasıyla taşeron işçilerin sendika üyeliklerinin yok sayıldığı savunuldu.
Açıklamaların ardından grup Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yetkilileri ile görüşmek istedi. Bakanlık görevlileri grubun tamamının içeri alınamayacağını açıklaması üzerine tartışma yaşandı. Yoğun güvenlik önlemlerin alındığı eylemde yapılan görüşmeler sonucunda 7 sendika temsilcisinin içeri alınması kabul edildi. Sendika temsilcilerin Bakanlık yetkilileri ile yaptığı görüşmenin ardından grup olaysız dağıldı.
(BC-ÖZ-Y)

24.01.2013 15:14:27 TSI

Editör: Wan Haber