Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, terörün ülkenin en önemli gündem maddesi olduğunu belirterek, "Kimse istismarda istikbal aramasın" dedi.
Bakan Çelik, Kocaeli Ticaret Odası tarafından düzenlenen "Sosyal Güvenlik Reformunun Getirdikleri ve İstihdam" konulu toplantıya katıldı.
Toplantıda bir konuşma yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik, terörle ilgili şunları söyledi: "Türkiye'nin en önemli gündem maddesi terör meselesi. Bugünün sorunu değil 30 yıllık bir sorun. Siyaset üstü bir mesele. Terör konusunun siyasete malzeme yapılması son derece yanlış bir konu. İçinde bu kadar temel konu olan bir meselede siyaset üstü bir bakış açısına ihtiyaç var. Geçmişte hatalar yapıldı. Bunlar geride kaldı çok şükür. Son 10 yıldır Türkiye normalleşme süreci yaşamaktadır. Sorunlarla yüzleşme dönemini yaşıyoruz.Bir yangın var yangını söndürmek gerekiyor. Suyun nereden geldiği önemli değil. Hedefiniz yangını söndürmek olmalı. 30 yıldır süren bu yangını söndürmek için yüzde 50 oyla iktidara gelmiş bir hükümet olarak elimizi taşın altına koymamız gerekiyordu koyduk. Sorun var sorunu 30 yıldır konuşuyoruz konuşmak değil sorunları çözmek zorundayız. Çözümün ortağı olmamız gerekiyor."
Bakan Çelik, konuşmasının devamında İmralı'da yatan Abdullah Öcalan'ı işaret ederek şunları söyledi: "Biz şunu ifade edelim toplantı vesilesiyle bir kişinin mutluluğu, milletimizin hayalinden geçmiyor bizim de hayalimizden geçmiyor. Derdimiz bu hedefimiz bu. Derdimiz 75 milyonun mutluluğu. Süreç hassas. Bir şeyi ifade etmek istiyorum. Hiç kimse istismarda istikbal aramasın."
(MA-HO-Y)

11.01.2013 13:32:33 TSI

Editör: Wan Haber