Çalışma ve İş Kurumu Zonguldak İl Müdürlüğü tarafından özel sektör işyerlerine, işgücü ihtiyaçlarını kurum aracılığıyla ve kurumla işbirliği içinde olan kuruluşlara teşekkür belgesi ve plaket verildi.
Çalışma ve İş Kurumu Zonguldak İl Müdürlüğü tarafından özel sektör işyerleri, İş-Kur aracılığı ile işgücü ihtiyacını karşılayan ve işbirliği içinde olan kurumlar plaket ve teşekkür belgeleriyle onurlandırıldı.
Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası salonunda yapılan törene, Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız, Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Salih Demir, Bülent Ecevit Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhlis Bağdigen, İşkur İl Müdürü Gönül Demirsu, Belediye Başkanları, Daire Amirleri Oda Başkanları, İşadamları ve davetliler katıldı.
Çalışma ve İş Kurumu Zonguldak İl Müdürü Gönül Demirsu, plaket töreninde yaptığı konuşmada, "Bilindiği üzere günümüz toplumlarını sosyal sorunlarının başında işsizlik gelmektedir. En gelişmiş ülkeler dahi alınan tüm ekonomik önlemlere rağmen işsizliğin ortadan kaldırılması mümkün olmamıştır. Ülkemizde ise işsizlik ne yazık ki kronikleşmiş bir sorun olarak hükmünü sürdürmektedir. İşsizlik bütünüyle önlenemese de bunu asgari oranlara çekilmesinin mümkün olacağını düşünüyorum. Bu bağlamda, hükümetimizin programı gereği, kurumumuzun stratejik planında yaklaşık yüzde 8 olan ülke genelindeki işsizlik oranı, 2023 yılında Avrupa ortalaması olan yüzde 5'e çekilmeye çalışılmış ve hedeflerimiz arasında yer almıştır. İstihdamın arttırılması için gerekli koşullar oluşturulmakta olup, son yıllarda istihdam teşvikleri sayesinde işsizlikle mücadelede oldukça başarılı sonuçlar almaya başladık. Düzenlenen mevzuatlarımızla 18 ile 29 yaş arasındaki genç işsizlerimize, yine 18 yaş üzeri bayanlarımıza artı istihdam olması halinde sigorta primi işveren payının işsizlik sigortası fonundan karşılanması ve özürlü istihdamında SGK işveren payının yüzde 100'ünü artı istihdam da ise, yine SGK işveren yapının yüzde 50'sinin işsizlik sigortası fonundan karşılanacağı öngörülmüştür" dedi.
Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız ise yaptığı konuşmada, "Dünyada üzerine basılarak önemle ifade edilmesi gereken, en önemli konulardan bir tanesi ekonomidir. Son dönemde dünyada yaşanan ekonomik krizi ve onun sonucunda oluşan ülkelerin varlık mücadelesini de izlememiz yeterlidir. Bazı ülkeler ekonomileri yüzünden iflasın eşiğine gelmiştir. Bu anlamda ekonomi ve onun alt kategorileri olarak, incelediğimiz, istihdam, işsizlik ve diğer unsurlar çok önemli üzerinde durulması ve yapılması ne varsa yapılması gereken bir alandır. Her şeyden önce çalışma hayatının bir parçası olan, işsizlik diye problem oluşturulan unsurda biz nitelikli miyiz? Niteliksiz miyiz? İşsizliğin en büyük nedenlerinde bir tanesi odur. İkincisi bir tarafını oluşturan sermaye gurubunun üzerine düşeni yapıp, bunu bir Türkiye ve Zonguldak'a bir borç olarak, istihdam alanları oluşturuyor mu? Oluşulmuyor mu? Dolayısıyla bu imkan ve fırsatları Zonguldak'ta kazandıklarını bu insana döndürüp, döndürmediği, sorgulamamız gerekiyor. Bunlara verilecek cevapta Türkiye'nin ortalamasına yakın cevaplar verebiliriz. Biz devlet olarak Çalışma ve İş Kurumu olarak, üzerimize düşen ne varsa, yapmaya çalışalım" dedi. Daha sonra plaketler sahiplerine takdim edildi.
(SA)

14.02.2013 18:46:53 TSI

Editör: Wan Haber