Müstakil İşadamları Derneği'nin (MÜSİAD) geleneksel dost meclisi toplantılarının bu haftaki konuğu Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Mehmet Akın ve Müdür Yardımcısı Abdurrahim Yalçın oldu. MÜSİAD Mardin Şubesi Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda, çalışma ve iş kurumunun çalışmaları, vizyonu ve misyonu konuşuldu.
Toplantıya katılan Çalışma ve İş Kur Mardin İl Müdürü Mehmet Akın, MÜSAİD üyelerine kurumun çalışma şekli ve mevzuatı hakkında bilgiler verdi. 2 bin işsiz gence iş olanağı sağlandığını ifade eden Akın, "Çalışma ve iş kurumuna 2012 yılı başlarında arkadaşlarımızla birlikte görevlendirildik. Kurumun vizyonunun geliştirilmesi ve yayım çalışmalarının arttırılması konusunda yoğun faaliyetler içerisindeyiz. Çalışma ve iş kurumu herkesin bildiği ve uğradığı bir kurum haline gelmiştir. Yaptığımız istihdam çalışmaları sonucunda, değişik programlarlarla 2 bin işsiz gencimize iş olanağı sağlandı. Diğer programlarımızla beraber bu sayı katlanarak artmıştır. İstihdam ve iş güvenliği konusunda kurumumuz her türlü kurs, seminer ve yayım çalışmaları konusunda işverenlerimizin yanında olacaktır" dedi.
Konukların konuşmalarının ardından söz alan MÜSİAD Mardin Şube Başkanı Mehmet Ali Dündar katılımlarından dolayı misafirlerine teşekkür etti. Dündar, "Çalışma ve iş kurumu son yıllarda vizyon değiştirerek, çalışma hayatının her noktasına ulaşmıştır. İlimizin ekonomik gelişiminin temel dinamiklerinden olan istihdamın arttırılması, kalifiye eleman temininde sıkıntıların aşılması alanında çalışma ve iş kurumu çok başarılı hizmetlerde bulunmaktadır. Bizler MÜSİAD ailesi olarak kurumun yeni vizyonunun başarılı olduğuna inanıyor, kurum personelinin özverili çalışmalarını takdirle karşılıyoruz. Çalışma ve iş kurumunun danışmanlık, yayım ve eğitim alanlarında örnek programlar geliştirmesi ve bunları sürekli hale getirmesi Mardin iş hayatı için önemlidir" diye konuştu.
(MA-AKK-Y)

21.12.2012 12:16:05 TSI

Editör: Wan Haber