Anadolu Aslanları Derneği (ASKON) Adana Şube Başkanı Recep Çalışkan, insanın insana hükmetmesi ve onu ezmesinin, insan onuruna yakışmayan, kabul edilmeyecek bir davranış olduğunu bildirdi.
Çalışkan, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, insanlar arasında ırk, din, renk ayrımı yapmadan sevgi, saygı ve dostluk duygularının geliştirilmesi gerektiğini belirtti.
İnsan haklarının her şeyden üstün olduğunu ve bunların kişiyi kendi özüyle yaşatacak kurallar bütünü olduğunu ifade eden Çalışkan, şunları kaydetti:
"İnsanın insana hükmetmesi, onu ezmesi, insan onuruna yakışmayan, kabul edilmeyecek bir davranıştır. Bu tarz ayrımların yapıldığı toplumlarda kavga, çatışma, isyan hiçbir zaman eksik olmamıştır. Düşüncemiz; insanlar arasında hak, adalet ve özgürlük düşüncesinin yaygınlaşması ve her zaman ön planda olmasıdır. Sonrasında elbette ki, bulunduğumuz şu topraklar üzerinde hep birlikte insanca yaşamanın ve yaşayabilmenin hazzını sürebilmek olacaktır. Bir döneme ismini altın harflerle yazdıran cihan devleti Osmanlı'nın kurulduğu bir diyarda yaşıyoruz. 'İnsanı yaşat ki, devlet yaşasın' mirasından aldığımız eşsiz enerjiyle geleceğe yürüyoruz."
Çalışkan, insanın dünyada yaratılanların en şereflisi, en mükemmeli olduğuna işaret ederek, insanın nasıl yaşamak isterse çevresindekilere de öyle davranması gerektiğini ifade etti.
(ADN-Y)

09.12.2012 11:33:15 TSI

Editör: Wan Haber