Sancaktepe'de tünel kazıp girdikleri kuyumcu dükkanından 18 kilogram altın çalan hırsızların, olaydan sonra altınları eriterek takoz haline getirdikleri ortaya çıktı. Çalınan altınlardan 5.7 kilogram kadarı bulunurken, eritilen altının Kapalıçarşı yolculuğu güvenlik kameralarına takıldı.
Sancaktepe'de 30 Aralık günü yaşanan olayda hırsızlar, kiraladıkları dükkandan tünel kazarak girdikleri kuyumcudan yaklaşık 2 milyon TL değerinde 18 kilogram altın çalmıştı. Olayın ardından inceleme başlatan polis, Hasan Batura Y., Ali Ö., Coşkun Ö., Ozan U., Turgay G., ile çalınan altınları satın aldığı ileri sürülen Avadis T.'yi gözaltına almıştı.
Zanlıların, çaldıkları altınları Avadis T. aracılığıyla satmaya çalıştıkları öğrenildi. İddiaya göre, Avadis T., aldığı altınları Kapalıçarşı'da gittiği eritme ocağında ham altın haline getirdi. Şahıs, ham hale getirilen altınları, tanıdığı bir kuyumcu çırağı aracığıyla başka bir kuyumcuya sattırdı. 5.7 kilogram altın karşılığı aldığı parayı yine çırak aracığıyla ara sokakta alan Avadis T., altınların yedi takozunu satarken iki tanesini de kendine ayırdı. Polis, altınların satıldığı kuyumcuyu tespit etti. Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, eritilmiş 7 takoz altına el koydu.
Öte yandan, Avadis T. ve kuyumcu çırağının güvenlik kamerası görüntüleri de ortaya çıktı. Görüntülerde çırak, 7 takoz altını kuyumcuya veriyor. Ardından aldığı 420 bin TL parayı poşete dolduruyor. Başka bir görüntüde ise kuyumcu çırağı ile Avadis T.'nin yolda yürüdüğü görülüyor.
(ÇK-OK-Y)

09.01.2013 14:50:22 TSI

Editör: Wan Haber