B.Vanspor’da geçmiş dönemlerde ve geçen sezon kulüp başkanlığı yapan Abdullah Çalım, B.Vanspor’un Erokspor’u 2-1 yenerek play-off’dan şampiyon olarak bir üst lige çıkmasının mutluluğunu yaşadıklarını anlattı.

Uzun yıllardır B.Vanspor’un üst liglerde oynaması gerektiğini belirten, ancak şansızlıklar sonucu yaklaşık 8-9 yıldır bir üst lige çıkamadıklarını anlatan Çalım, “2019 Yılında yeniden İkinci Lig’e yükselmek bizleri mutlu etti. Bu başarıda emeği olan Başkan Servet Yenitürk, yönetimi, taraftarlar ve katkı sunan herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

Önceki sezon yine kulüp başkanlığı görevini yürüttüğünü, ancak kan değişikliği olması gerektiğini gördükleri için görevi 7 Ocak 2018 tarihinde devrettiklerini anlatan Çalım, “Kulüp Başkanlığı ağır bir görevdir. Kolay değil bir takımı idare etmek. Şimdi B.Vanspor yeniden TFF 2. Lig’e merhaba dedi. Vanlı olan herkes kenetlendi. Valisi, Belediye Başkanı, Emniyeti, Paşası, Siyasiler, STK’lar, basın, taraftar herkes bu takımın başarısı için yoğun gayret gösterdi. Ve başarı da gelmiş oldu. Efsane geri döndü. O sene bu sene demiştik, Yeni Vanspor 2. Lig’de. Tebrik ediyoruz” şeklinde konuştu.


Başkan Çalım özellikle taraftarları ekip olarak toplamakta yoğun gayret gösteren Grup Kara Kobralar ve Gölkentliler Taraftar Gruplarına da teşekkür ederek, “Organizasyonun yapılması basit değildi. Onlarca otobüs ayarlandı, taraftar isimleri tek tek yazıldı, kimin hangi otobüsle gideceği belirlendi. Yine farklı şehirlerden insanlar Ankara’ya akın etti. Başarı da bu şekilde gelmiş oldu. Emeği geçenleri kutluyoruz” dedi.


Futbolcuların ve teknik heyetin maç içinde ortaya koyduğu performansın da takdire şayan olduğunu söyleyen Abdullah Çalım, bundan sonra da takıma maddi manevi herkesin destek sunması gerektiğini hatırlattı.

Çalım, taraftar üye sayısının en az 50 bin olması gerektiğini, yönetim kurulu üye sayısının da 50’ye çıkması gerektiğini sözlerine ekledi.

Van Bölge Gazetesi

Editör: Wan Haber