Çalık YEDAŞ, enerji verimliliğine yönelik toplum bilincinin artırılması amacıyla bir özel okul öğrencilerine eğitim verdi.
Samsun, Ordu, Amasya, Çorum ve Sinop'un elektrik dağıtım işini üstlenen Çalık YEDAŞ, Enerji Verimliliği Haftası nedeniyle, öğrencilere 'mesken tipi elektrik tüketiminde' verimli enerji kullanımını anlattı. Çalık YEDAŞ Genel Müdürlük binasında gerçekleştirilen eğitimde, öğrencilere enerjiyi nasıl verimli kullanacaklarına ilişkin bilgi verildi.
Eğitim seminerinde Genel Müdür Nurettin Türkoğlu, sözlerine "Bir rüyamız var çocuklar ve bu rüyamızı sizlerle birlikte gerçekleştireceğiz" diye başladı. Türkoğlu, "Bölgemizde ağırlıklı olarak mesken tipi elektrik tüketiminin verimli kullanımı ve buradan elde edilen artı değerin üretime kaydırılması bir ÇALIK YEDAŞ rüyasıdır. Biz arkadaşlarımızla bu rüyayı hayata geçirmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu rüyayı gerçekleştirmekte kararlı ve inançlıyız. Gönüllü çalışanlarımızı enerji verimliliği ve elektriğin yaygın kullanımı konularında eğitmeyi ve eğittiğimiz çalışanlarımızın özellikle sizler ve ev kadınları aracılığıyla verimlilik kavramını özellikle tüm bölgeye yaygınlaştırıp yerleştirmesini hedefliyoruz. Aslında bu projemiz bizim ekonomik, çevresel ve sosyal olmak üzere ele aldığımız 14 kurumsal sosyal sorumluluk projemizden birisi olup, 2012 2015 dönemine ait planlaması kapsamında yürütülen bir çalışmadır. Bugünlerde kamuoyunun gündemine gelen Enerji ve Aile Bakanlığı'nın ortaklaşa koordinatörlüğünde yürütülen 'Enerji Hanım Projesi' kapsamındadır. Bir toplumun refahında kadınların önemi kadar siz genç nüfusumuza da çok görev düşüyor" dedi.
Genel Müdür Türkoğlu, Türkiye'nin genç bir nüfusa sahip olduğunu ve enerji verimliliği konusunda istenilen davranış değişikliğini oluşturmak için "Ağaç yaşken eğilir" düşüncesiyle hareket etmenin önemine dikkat çekerek, "O nedenle sizler bizim çok önemlisiniz. Gerçekleştirdiğimiz eğitimlerin amacına ulaştığını, bu bilincin oluştuğunu görmek bizleri çok mutlu ediyor. Eğitimlerin tamamlanmasıyla birer enerji dedektifi olacak olan öğrencilerin, çevrelerini enerji verimliliği konusunda yönlendireceklerine inanıyoruz. Dünyada enerji iletim kaynakları sınırlı çeşitlikle olup yeni bir enerji kaynağı tasarruftur. Buradan bir kaynak üretmiş oluyoruz" diye konuştu.
Öte yandan daha önce de sosyal sorumluluk projeleri kapsamında karnesini alan ilköğretim okulu öğrencilerine, enerji verimliliği konusuna dikkat çekmek amacıyla yaptırılan özel yapbozlar dağıtan Çalık YEDAŞ, çalışmalarını yaygınlaştırmayı ve genç nüfusu enerji verimliliğine yönlendirme çalışmalarını sürdürüyor. Gönüllü ÇALIK YEDAŞ çalışanlarının enerji verimliliği ve elektriğin yaygın kullanımı konularında eğitilmelerinin ardından öncelikle mesken tipi elektrik tüketiminin daraltılmasına dönük farkındalık ve bilinçlendirme çalışmaları yapmayı hedefliyor.
(SAM-SLH-Y)

07.01.2013 17:57:04 TSI

Editör: Wan Haber