Enerji kayıplarını önlemek için Avrupa standartlarında teknik donanıma sahip olan Çalık YEDAŞ, evde enerji verimliği kültürünü yaygınlaştırmak için 'hanımlara' eğitim startını verdi.
Çalık YEDAŞ, enerji verimliliği konusunda eğittiği gönüllü çalışanları aracılığıyla, verimlilik kültürünü her eve, her aileye, her ev kadınına, her çocuğa taşıma rüyasını gerçekleştirmek için düzenlediği "Verimli Enerji Kullanımı" eğitimlerine başlıyor.
Samsun, Ordu, Çorum, Amasya ve Sinop illerinin elektrik dağıtımını görevini üstlenen Çalık YEDAŞ, enerji kayıplarını önlemek için Avrupa standartlarında şebekeyi uzaktan izleyip, arızalara uzaktan müdahale etmek üzere SCADA/DMS (Data İzleme, Kaydetme ve Şebeke Yönetimi) projesini hayata geçirirken, enerji verimliliğini yaygınlaştırmak için bununla da yetinmiyor. Bayanlara yönelik düzenlediği 'Enerjimizi Verimli Kullanalım' konulu eğitimlerine başlayacak olan Çalık YEDAŞ, sorumluluk alanındaki 5 ilde girmedik mahalle, çalmadık kapı bırakmayacak. 'Mesken tipi elektrik tüketiminde' verimli enerji kullanımını bilinçlendirmeyi ve farkındalık oluşturmayı amaçlayan şirket, 5 ilde belirlenen gün ve yerlerde eğitim toplantıları düzenleyerek, tüm ev hanımlarına ulaşmayı planlıyor. Enerjinin evlerde verimli kullanımından sağlanacak her birim kazancı üretime dönüştürmeyi en büyük hayali olarak belirleyen Çalık YEDAŞ, eğittiği gönüllü çalışanları aracılığıyla, verimlilik kültürünü her eve, her aileye, her ev kadınına, her çocuğa taşımayı hedefliyor.
Çalık YEDAŞ'ın "Enerjimiz Verimli Kullanalım" projesi, 'Enerjimizi Harekete Geçiriyoruz' temasıyla hazırladığı, ekonomik, çevresel ve sosyal olmak üzere ele alınan 14 kurumsal sosyal sorumluluk projelerinden birini oluşturuyor. "Verimli Enerji Kullanımı Kazandırır! Hepimize!" ve "Sizin Kazancınız, Türkiye'nin Kazancı" sloganıyla bölge halkında farkındalık oluşturmayı amaçlayan Çalık YEDAŞ Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu, "Bölgemizde ağırlıklı olarak mesken tipi elektrik tüketiminin verimli kullanımı ve buradan elde edilen artı değerin üretime kaydırılması bir Çalık YEDAŞ rüyasıdır. Bu rüyayı gerçekleştirmekte kararlı ve inançlıyız. Gönüllü çalışanlarımızı enerji verimliliği ve elektriğin yaygın kullanımı konularında eğitmeyi ve eğittiğimiz çalışanlarımızın özellikle sizler ve ev kadınları aracılığıyla verimlilik kavramını özellikle tüm bölgeye yaygınlaştırıp yerleştirmesini hedefliyoruz. Aslında bu projemiz bizim ekonomik, çevresel ve sosyal olmak üzere ele aldığımız 14 kurumsal sosyal sorumluluk projemizden birisi olup, 2012-2015 dönemine ait planlaması kapsamında yürütülen bir çalışmadır. Bugünlerde kamuoyunun gündemine gelen Enerji ile Aile Bakanlığı'nın ortaklaşa koordinatörlüğünde yürütülen 'Enerji Hanım Projesi'nde amaçlandığı gibi, bir toplumun refahında kadınlarımıza çok büyük görevler düştüğüne inanıyoruz" dedi.
(SAM-SLH-Y)

22.01.2013 17:37:31 TSI

Editör: Wan Haber