Çalık YEDAŞ, Kızılırmak Deltası'nda çok az sayıda bir nüfusa sahip olan ve nesli tükenmekte olan dikkuyruk ve arkadaşlarına sahip çıktı. Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın onayıyla projesini başlatan Çalık YEDAŞ, öğrenciler için hazırladığı afişleri okullara asıyor.
Çalık YEDAŞ, Samsun, Ordu, Çorum, Amasya ve Sinop illerinin kaliteli ve kesintisiz elektrik dağıtımını görevini üstlenirken öte yandan da Kurumsal Sosyal Sorumluluk projesi kapsamında yer alan "Dikkuyruk'u Koruyoruz" projesini hayata geçirdi. Sorumluluk alanı illerdeki okullarda öğrencileri eğitici afişlerini asmaya başladı. Samsun ili Bafra ilçesi Kızılırmak Deltası'nda çok az sayıda bir nüfusa sahip olan dikkuyruk gibi bölgede nesli tükenmekte olan saz horozu ve turna gibi göçmen kuş türlerinin de korunmasını amaçlayan Çalık YEDAŞ, bu projesiyle Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile de protokol imzaladı.
Elektrik dağıtımı yaptığı illerde toplam 1,6 milyon aboneye ulaştırılacak faturalarda da nesli tükenme tehlikesi ile karşı karşıya kalan dikkuyruk ve arkadaşlarını tanıtarak, koruma tedbirlerini anlatacak olan Çalık YEDAŞ, facebook ve twitter gibi sosyal medyada üzerinden de kamuoyunu bilgilendiriyor. Okullara asmaya başladığı bilgilendirme afişleriyle çocukların dikkatini çekmeyi amaçlayan şirket, öğrencileri dikkuyruk ve arkadaşlarını korunmasında ilk adım olarak görüyor. Çalık YEDAŞ, kuş türleriyle ilgili tanıtıcı broşürler hazırlayarak, avcılık ve çevre dernekleriyle de işbirliği içinde olacak. Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nı da mutlu eden "Dikkuyruk'u Koruyoruz" projesiyle yazılı ve görsel basın aracılığıyla yüz binlerce kişiye ulaşmak hedefleniyor.
Çalık YEDAŞ olarak öğrencilerin de kapsamlı olarak uyarılacağı proje kapsamında, nesli tükenmekte olan kuş türlerinin yaşamsal hareketlerinin de kamuoyuyla paylaşmayı hedeflediklerini söyleyen Çalık YEDAŞ Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu, "Çalışanlarımızla birlikte planladığımız öncelikli kurumsal sosyal sorumluluk projeleri arasında çevre duyarlılığının geliştirilmesi özel bir önem kazandı. Çalık YEDAŞ çalışanları olarak bölgede nesli tükenme tehlikesi altındaki kuş türlerinin korunmasını önemsedik ve öncelikli sorumluluklarımız arasında gördük. Bunun üzerine yaptığımız çalışmalarda ve edindiğimiz bilgilerde saz horozu, dikkuyruk, turna gibi yerli ve göçmen türlerin korunması gerektiğine karar verdik. Çalışmalarımızı başlattık ve etkin bir destekçi olmak üzere bir proje hazırladık. Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile yapılan protokolle tüm koruma programları içinde yer alacağımız gibi, etkin bir şekilde destekçisi de olacağız" dedi.
(SAM-SLH-Y)

31.01.2013 16:51:46 TSI

Editör: Wan Haber