Çaldıran’da 2014 yılında göreve gelen DBP’li Belediye hizmetlerini sürdürüyor. Bugüne kadar ilçe halkı için pek çok hizmet üreten Çaldıran Belediyesi şimdi de sağlık hizmetlerinin yetersiz ve yüksek ücretle yapıldığı ilçede halkın ücretsiz faydalanabileceği bir Sağlık Merkezi ve Halk Fırını açmak için çalışmalarını sürdürüyor. Kısa bir s onra faaliyete geçecek olan Sağlık Merkezi ve Halk Fırınının  hayata geçmesiyle ilçe halkı rahat bir nefes alacak. 
Çaldıran Belediye Eş Başkanları  Suna Atabay ve Faruk Demir, Halk Fırını ve Sağlık Merkezi ile ilgili düşüncelerini Vanaktuel’e anlattı.

‘HALKA ÜCRETSİZ SAĞLIK HİZMETİ SUNACAĞIZ’
Sağlık Hizmetine ilişkin bilgi veren  Eş Başkan Suna Atabay,  “ Biliyorsunuz Çaldıran Sağlık hizmetlerinin yetersizliği sıkça haberlere konu oldu ve sağlık alanında devlet hastanesinde yeterli sağlık çalışanının olmaması ilçe halkını ciddi anlamda mağdur ediyor. Belediyemiz bünyesinde açılacak olan sağlık merkezi çalışması, yeterli sayıda doktor ve hemşire hizmeti ile öncelikli olarak halkın mağduriyetini gidermeyi hedefliyor. Ücretsiz sağlık hizmeti verilecek olan sağlık merkezinde, dar gelirli insanlar için ilaç yardımı yapılacak. Ayrıca ilçe halkına ilk yardım, pansuman, iğne, tansiyon ölçüsü gibi hizmetler de verilecek. Başlangıçta küçük çaplı olarak düşünülen sağlık merkezi yaklaşık 120 metrekare binada hizmet verecek. Hasta muyane odaları, hasta bekleme salonu, doktor odası ve hemşire odasından oluşuyor. Başlangıç olarak bir doktor ve bir hemşerinin çalışacağı sağlık merkezi için gerekli tıbbi malzemeler belediyemiz tarafından alınmıştır.” Dedi.

Halk Fırınına ilişkin konuşan Eş Başkan Faruk Demir ise, Çaldıran İlçesinde yaşayan dar gelirli ve yoksul insanların ekonomik ve sosyal kapasitelerini arttırmak amacıyla Çaldıran Belediyesi Halk Ekmek Fırını açacaklarını belirtti. Yoksul ailelerin ekonomik durumlarına katkıda bulunmak ve fırında çalışacak personel sayısıyla ekonomik istihdam sağlamayı hedefliyoruz. Maliyetine ekmek satışları gerçekleştirilerek, dar gelirli insanlara öncelikli yazar sağlamasının yanında tüm ilçe  haklıda faydalanacak. Maliyetine satışların gerçekleşeceği fırında öncelikli olarak dar gelirli insanlara faydası olacağı gibi halka da yarar sağlayacak. İlçede işleyen ve gelişen bir ekonomik hareketlilik ve üretim etkinliği yok ancak açılacak olan halk ekmek fırını ile birlikte üretim anlamında bir ilki gerçekleştireceğiz. Yaklaşık 200 metrekare olan fırın binasında, ekmek pişirme alani, hamuk yoğurma ve dinlendirme alanı, personel soyunma, giyinme alanı, malzeme deposu, satış alanı bulunuyor. Üretim merkezi olan fırın için tüm makine ekipmanları temin edildi.

Etkinlikle fındık kabuğu ile ısınabilen ekmek pişirme makinesi, hamur yoğurma makinesi, hamur kesme-tartma makinesi, konik çevirme makinesi, fitil makinesi ve ekmek arabası alınmıştır. Fırın binasının hazırlanışında gerekli hijyen koşulları sağlanmış ve ilçe gıda tarım ve hayvancılık müdürlüğünden gıda üretim belgesi alındı. Vanaktuel

Editör: Wan Haber