Geçtiğimiz günlerde Van Valisi Münir Karaloğlu'nun eşi Sevim Karaloğlu'nun katılımıyla Çaldıran'da ilk tanıtım toplantısı yapılan ‘Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri ve Koruyucu Aile Projesi’nin ikinci toplantısı ise Zahide Mehmet Salih Tamince Lisesi Spor Salonu’nda Kaymakam İbrahim Dündar başkanlığında yapıldı. Garnizon Komutanı Yarbay Gürbüz Demirtaş, Belediye Başkanı Ferman Yıldırım, Adalet ve Kalkınma Partisi İlçe Başkanı Fevzi Akbalık, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, dernek başkanları ve vatandaşların katıldığı toplantıda Kaymakam Dündar bir konuşma yaptı. Dışarıda soğuk bir hava olmasına rağmen böylesine sıcak ve samimi bir atmosferde ulvi bir amaç için bir araya gelen insanlara hitap etmenin mutluluğunu yaşadığını belirten Kaymakam İbrahim Dündar, ''Bu zor şartlarda toplantıya katılanların bu projeye verilen desteği ve öneminin hangi seviyede olduğunun en büyük kanıtıdır. Bu atmosfer bize ilçemizin bu projeyi en iyi şekilde uygulayacağı noktasında ümit ve güç veriyor. Bugün burada hepimiz birer form doldurarak ilçemizin bakıma muhtaç insanlarına yardım elini uzatmanın gururunu yaşayacağız'' dedi.


""

Bu projenin dünya üzerinde eşi benzeri bulunmayan bir proje olduğunu vurgulayan Belediye Başkanı Ferman Yıldırım ise, ''Sayın Emine Erdoğan'a bu sosyal projeyi halkımıza kazandırdığı için şükranlarımızı sunuyoruz. Ayrıca projede emeği geçen herkese ve onu sahiplenen vatandaşlarımıza, özellikle Çaldıran kadınlarına minnet borçluyuz. Böyle büyük bir projenin içinde yer almak beni ziyadesiyle gururlandırıyor” diye konuştu.


Konuşmalardan sonra tüm protokol üyeleri, eşleri ve vatandaşlar ‘Gönül Elçiliği’ başvuru formunu doldurmak üzere hazırlanan standa geçerek formları doldurdular.

Editör: Wan Haber