Van’ın Çaldıran Kaymakam İbrahim Dündar, bir ilçede en önemli konunun eğitim olduğunu belirterek, “Gerçekleştirdiğimiz bu çalıştay ile ufkumuzu daha net görecek ve sizlerle birlikte ilçemizin eğitimini nitelik ve nicelik açısından daha ilerilere taşımanın sorumluluğunu daha çok hissedeceğiz” dedi. 


Birincisi Mart 2011 tarihinde Van Valisi Münir Karaloğlu himayesinde gerçekleştiren ‘Çaldıran Yerel Kalkınma Çalıştayı’nda elde edilen kazanımlar sonucu ilçe genelinde eğitimle ilgili son durum ele alınarak değerlendirildi. Çaldıran Kaymakamlığı Kültür Merkezi’nde Kaymakam İbrahim Dündar başkanlığında gerçekleştirilen çalıştay kapsamında; ‘Okul Öncesi’, ‘İlköğretim’, ‘Ortaöğretim’ ve ‘Hayat Boyu Öğrenme’ komisyonları bünyesinde çalışmalara başladı. Okul aile birliği üyeleri, esnaf, sivil toplum örgütü üyeleri ve halktan da katılımcıların yer aldığı komisyonlar, çalışmalarını sunum ve rapor şeklinde katılımcılarla paylaştılar. Çalıştayın sonuç bölümünde konuşan Kaymakam İbrahim Dündar, bölgeye hizmet açısından eğitimi ilk sıraya alan bir vali olduğunu söyleyerek, “Bugüne kadar ilçemiz adına eğitimle ilgili bütün taleplerimizi sonuna kadar destekleyen Sayın Valimize minnetlerimizi arz ediyoruz. Bu açıdan da çok şanslı olduğumuzu düşünüyoruz. Siz irfan ordusu olarak bu ilçenin kaderini değiştirecek insanlarsınız. 20 bin civarındaki insanın hayatını değiştirecek, onlara daha güzel bir gelecek sağlamak açısından yol gösterecek insanlarsınız. Benim açımdan da bir ilçede en önemli konu eğitimdir. Bu açıdan sizler çok önemlisiniz. Gerçekleştirdiğimiz bu çalıştay ile ufkumuzu daha net görecek ve sizlerle birlikte ilçemizin eğitimini nitelik ve nicelik açısından daha ilerilere taşımanın sorumluluğunu daha bir hissedeceğiz” dedi.


İlçe Mili Eğitim Müdürü Hamza Anuş ise, Vali Karaloğlu ve Kaymakam Dündar himayelerinde 2,5 yıl içerisinde eğitim alanında çok ciddi gelişmelerin yaşandığı söyledi. Anuş, “İlçemizde gerek kadro açısından, gerek fiziki imkanlar açısından ve ilçede gerçekleştirilen SODES projeleri ile Okulöncesi’nden Hayat Boyu Öğretim alanına kadar hemen hemen her alanda yapılan yatırımlarla ilçemiz çok hızlı bir ilerleme kaydetmiştir. Bu açıdan Sayın Valimize ve Sayın Kaymakamımıza buradan şükranlarımı arz ediyorum. Yaptığımız bu çalıştay ile ortaya konulan diğer problemlerimizi gördük” diye konuştu.


Yapılan konuşmaların ardından eğitim adına ilçeye yapmış olduğu katkılardan dolayı Kaymakam İbrahim Dündar’a çalıştaya katılan okul aile birliği üyeleri, esnaf, sivil toplum örgütü üyeleri ve halk tarafından bir plaket verildi.

Editör: Wan Haber