Sabah saatlerinde ilçeye gelen Fatih Çiftci, hükümet konağı önünde İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Tekin Dundar, Garnizon Komutanı Piyade Yarbay Ramazan Çokkıyak, İlçe Jandarma Bölük Komutanı Jandarma Yüzbaşı Serkan Koç, İlçe Emniyet Müdürü Savaş Ertürk, AK Parti İlçe Başkanı Fevzi Akbalık, MHP İlçe Başkanı Adil Karakoç, kurum amirleri, halk ve partililer tarafından karşılandı.

Kaymakamlık makamına geçen Fatih Çiftci, Çaldıran’ın Van’ın önemli ilçelerinden biri olduğunu belirterek, “Çaldıran; tarihine uygun, ekonomik ve ticari anlamda gelişmekte bir ilçemizdir. İran sınırında olması ve uluslararası yolun geçmesi de büyük katkı sağlamaktadır. Hizmet anlamında bize düşen her türlü göreve hazır olduğumuzu hep belirtiyoruz. İlçemizin kanayan sorunu olan Çubuklu Barajının yapım projesi tamamlanma aşamasındadır. İran’la Türkiye arasındaki Çilli Sınır Kapısının açılmasını takip ediyoruz. Kapıköy Sınır Kapısını ağustos ayında hizmete açarak Van ilimizi ticaret merkezi haline getireceğiz inşallah” dedi

Çaldıran Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Tekin Dundar ise, devletin ciddi teşvikleri olduğunu belirterek, “Bunları değerlendirerek büyük yatırımlara dönüştürerek gerekli hizmetleri yapacağız. Yıllardan beri Çaldıran’da efsaneleşmiş sorunlar var. Bunları çözeceğiz inşallah. İlçemizde ciddi altyapı çalışmalarımız devam ediyor. Halkımızın refahı için her türlü imkanları kullanacağız” diye konuştu.

Ardından AK Parti Çaldıran İlçe Başkanlığına geçen Fatih Çiftci, partililer ve halkla bir araya geldi. Burada referandumla ilgili bir konuşma yapan Çiftci, “Ülkemizin kalkınmasını istemeyen dış odaklar, başaramadıklarını referandumda ‘hayır’ın çıkması çabasındalar. Oysaki aziz milletimizin buna izin vermeyeceğinin hesabını bilmiyorlar. Referandumda herhangi bir partiye oy verilmeyecek, tamamen halkın kendini yönetmesiyle alakalıdır” ifadelerini kullandı.

Esnafı da ziyaret eden Çiftci, daha sonra ilçeden ayrıldı. (iha)

Editör: Wan Haber