Osmaniye'de yaşayan Habip Gökçe isimli vatandaş, inşaatta duvara çivi çakarken az kalsın gözünden oluyordu. Çivi çaktığı sırada kopan çivinin başı Gökçe'nin gözüne isabet ederken inşaat işçisi, Medical Park Gaziantep Hastanesi'nde yapılan başarılı operasyon ile sağlığına kavuştu.
Osmaniye'de inşaatta çivi çakan 51 yaşındaki Habip Gökçe isimli vatandaş, çaktığı çivinin kopan başının gözüne isabet etmesi üzerine Medical Park Gaziantep Hastanesi Acil Servisi'ne getirildi. Burada yapılan ilk müdahalenin ardından Gökçe'nin yapılan göz muayenesinde sol gözün iç kısmında yırtılma tespit edildiği ve hastanın ameliyata alındı. Yaklaşık bir saat süren operasyonla gözün içine batmış olan çivi başının çıkarılarak, hasta servise alındı.
Habip Gökçe, çivi çakarken başına gelen bu olayın şaşkınlığını yaşarken, vakit kaybedilmeden müdahale edildiğini ve kör olmaktan kurtulduğu için şükrettiğini ifade ederek, "Gösterdikleri yakın ilgiden dolayı doktorlarıma ve hastane personeline teşekkür ediyorum" dedi.
Medical Park Gaziantep Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Günay Alyamaç ise hastanın durumu ile ilgili şunları söyledi:
"Hastanemiz acil servisine gelen Habip Gökçe isimli hastamızın yapılan göz muayenesinde gözün iç kısmında yırtılma, kanama ve yabancı cisim tespit ettik. Hastamızı vakit kaybetmeden ameliyata aldık ve bir saatlik operasyonla sol gözünden yaklaşık 1 santimetre çapında çivi başını çıkardık. Yırtılan göz tabakasını onardıktan sonra hastamızı servise aldık ve bir gece müşahede altında tuttuk. Ertesi gün hastamızı şifa ile taburcu ettik, ucuz atlatılmış bu vakada hastamıza geçmiş olsun diyorum."
(HD-MEF-Y)

10.12.2012 15:00:57 TSI

Editör: Wan Haber