Çakmak gazı çekerek Bilecik'in Bozüyük ve Yalova'nın Değirmendere ilçelerindeki okullarda sıra dışı hırsızlık yapan 2 şahıstan biri Bursa'da yakalanırken, suç ortağının ise Çanakkale'de asker olduğu öğrenildi.
Edinilen bilgiye göre, 10 Mayıs'ta Atatürk İlkokulu ve 12 Aralık'ta İstanbul Menkul Kıymetler Borası (İMKB) Anadolu Lisesi ile Ertuğrulgazi ilkokullarından alışılagelmemiş hırsızlık yapan iki şahıstan Ali K. (39), Bozüyük Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin yaptığı operasyon sonucu Bursa'da yakalandı. Bozüyük Emniyet Müdürlüğü'ne getirilen Ali K., sorgusunda, okulları soyduklarını itiraf ederek, hırsızlığı şu anda Çanakkale'de acemi birliğinde askerlik yapan Hüseyin D. (30) ile birlikte gerçekleştirdiklerini söyledi.
Ali K., suç ortağıyla birlikte hırsızlık yapmadan önce çakmak gazı çektiklerini ve Yalova'nın Değirmendere ilçesinde de bir okulu soyduklarını itiraf etti. Ali K. ve Hüseyin D'nin cezaevinde tanışarak arkadaş oldukları ve hırsızlık olaylarını beraber planladıkları öğrenildi. Emniyetteki ifadesinin ardından Bozüyük Adliyesi'ne sevk edilen Ali K., çıkarıldığı mahkemece cezaevine gönderildi.
Bilecik'in Bozüyük ilçesinde, 10 Mayıs tarihinde Atatürk İlkokulu'na pencereden giren hırsızlar, okulda bulunan kazma, keser, balta ve matkap yardımıyla açtıkları çelik kasadan, okul yararına toplanan kermesin 8 bin lira parası ile öğretmenlerin kullandığı diz üstü bilgisayarını çalmışlardı. 12 Aralık'ta da İMKB Anadolu Lisesi ile Ertuğrulgazi İlkokuluna giren hırsızlar, İMKB Anadolu Lisesi'nde müdür ve müdür yardımcılarına ait odaların kapılarını kırmış, okuldan fotoğraf makinesi ve mini book bilgisayarı çalıp, okulun kantininde tost yiyerek meyve suyu içmişlerdi. Aynı gün Ertuğrulgazi İlkokulu'na giren aynı şahısların okuldan bir miktar para çaldıkları da bildirilmişti.
(KÇ-MŞ)

31.12.2012 14:59:50 TSI

Editör: Wan Haber