Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Bolvadin Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi ve Yazar Mehmet Akif Çakırer, 'Niş Pazar Girişimciliği' isimli son kitabında iş dünyası için önemli mesajlar veriyor.
Kitabı hakkında açıklamada bulunan Çakırer, "Geleneksel pazarlama yönetiminde başlangıç noktası ürün odaklıydı. Üretim az olduğu için işletmeler ürettiklerini satacaklarına kesin olarak inanırlardı. Fakat dünün 'Her üretim kendi talebini doğurur' anlayışı bugün 'Her istek, kendi üretimini ortaya çıkarır' anlayışına dönüştürmüştür. Modern pazarlama anlayışına göre firmalar rakiplerin göremediği niş pazarı önceden fark etmeleridir. Niş pazarı ilk fark eden girişimciler bunun avantajını iyi kullanarak karlarını maksimize etmektedir" dedi.
Kitapta daha önce hiçbir kimsenin sorgulamadığını sorgulayan niş pazar avcısı girişimcilerin ve markaların başarı hikayelerinin bulunduğunu kaydeden Çakırer,"Kişiye Özel Denizaltı yapan girişimciden, Paintball yerine Tankball işini yapan girişimciye, Türkiye'den dünyaya çekirge ihracatı yapan girişimciden, uykudan uyanmayanı üzerinden atan yatağı yapan girişimcinin başarısını anlatan bu kitabın temel amacı, iş yaptığınız ya da yapmak istediğiniz sektörde halen yeni bir şeylerin yapılabilecek ve para kazanılabilecek olmasıdır" şeklinde konuştu.
(MK-MRV-SK-Y)

03.01.2013 14:07:38 TSI

Editör: Wan Haber