İzmir'de, cezaevinden izinli çıktıktan sonra firar eden ve bir kişiyi öldürüp, bir kişiyi de yaralayan sanık müebbet ve 23 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Sanık Hayri Karadirek, cinayetin ardından tanınmamak için saçlarını, Bruce Wills'in 'Çakal' filminde canlandırdığı karakter gibi sarıya boyatmıştı.
İzmir 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya İsmail Balta'yı öldüren, Onur Çetinkaya'yı da yaralayan sanık Hayri Karadirek ve avukatı Ayşegül Akhan ile müşteki Onur Çetinkaya katıldı. Mahkeme heyeti, Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nden gönderilen "sanığın cezai ehliyetinin tam olduğuna" dair raporu okudu. Tutuklu sanık Karadirek, son sözünde olayda ölen, yaralanan kişileri daha önceden tanımadığını dile getirerek, şöyle devam etti:
"Niye böyle bir suç işledim izah edemiyorum. Suçta kullandığım silah ruhsatsızdır. Daha önceki olaylardan dolayı hasımlarım olması nedeniyle üzerimde taşıyorum. Bildiğim kadarıyla zabıtlarda, yaralanan veya ölen kişinin elinde barut izi çıkmış. Onlar acaba olayda silah kullandı mı, bu husus da araştırılsın. Ben olay tarihinde uyuşturucu aldığım için olayı da hatırlamıyorum."
Mahkeme heyeti, sanık Hayri Karadirek'i "Adam öldürmek" suçundan müebbet, diğer suçlarından da toplam 23 yıl hapis ve 2 bin lira para cezasına çarptırdı.
(BK-Eİ-Y)

21.12.2012 18:55:12 TSI

Editör: Wan Haber