TBMM Genel Kurulu'nda, eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın Yüce Divan'a sevk edilmesini içeren önergenin gizli oylaması yapıldı.  Meclis'te ilk olarak eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın Yüce Divan'a sevk edilmesiyle ilgili gizli oylama yapıldı. Oylamada 242 kabul oyuna karşılık 264 ret oyuyla, Eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın Yüce Divan'a sevk edilmesi talebi reddedildi.
 
TBMM Genel Kurulu'nda, eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın Yüce Divan'a sevk edilmesini içeren önergenin gizli oylaması yapıldı.
      
Genel Kurul'da, dört eski Bakan ile ilgili Soruşturma Komisyonu Raporu'nun görüşmelerinin tamamlanmasının ardından muhalefet milletvekillerinin eski bakanların "Yüce Divan'a sevki"ni içeren önergelerin görüşülmesine geçildi.

 

Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı, Eski Ekonomi Bakanı ve Ak Parti Mersin Milletvekili Zafer Çağlayan hakkında 53 önerge olduğunu belirtti. MHP Genel Başkanı ve Osmaniye Milletvekili Devlet Bahçeli'nin de olduğu MHP'li milletvekillerinin ayrı ayrı verdiği 47 önerge metninin aynı olduğunu belirten Bahçekapılı, birleştirilerek işleme alacağını söyledi.
      
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, milletvekillerinin verdiği önergelerde, Genel Kurul'un eski bakanlar ile ilgili suçlamaların tamamıyla ilgili Yüce Divan'a gönderebileceği gibi, suç isnatlarına ilişkin maddeleri ayırma suretiyle de gönderebilme iradesine sahip olduğunu kaydetti. Vural, Çağlayan hakkında TCK'nın 257. ve 255. maddeleriyle ilgili isnat bulunmadığından önergelerden çıkarılarak işlem yapılmasını istedi.
      
AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, rapora konu olan önergenin Çağlayan hakkında TCK'nın 204. ve 252. maddelerini içerdiğini, 257. ve 255. maddelerini içermediği için çekilmesi gerektiğini kaydetti.
      
Bahçekapılı, gizli oylamanın nasıl yapılacağı hakkında milletvekillerine bilgi verirken, Yüce Divan'a sevk için toplantı yeter sayısının olması kaydıyla, nitelikli çoğunluk olan 276'nın sağlanması gerektiğini söyledi.
      
Daha sonra Çağlayan hakkındaki Yüce Divan önergesinin gizli oylamasına geçildi. Oylama İşleminin sona ermesinden sonra açıklama yapılmas bekleniyor.

Editör: Wan Haber