Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Kocaeli'de katıldığı bir toplantıda "Başbakan isterse kapısında hizmetçi bile olmaya razıyım" dedi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü karşı karşıya getirmeye çalışanlarını avuçlarını yalayacağını söyleyen Çağlayan, toplantı girişinde davulculara 100 TL bahşiş verdi.
Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Kocaeli AK Parti İl Teşkilatı'nın 57. İl Danışma Meclisi Toplantısı'na katıldı. Sabancı Kültür Merkezi'nde konuşan Çağlayan, Cumhurbaşkanı ve Başbakanı karşı karşıya getirmek için tezgah düzenlendiğini belirtti. Başbakan ile Cumhurbaşkanını karşı karşıya getirip, bundan bir şey çıkarmayı medet umanlar oyduğunu söyleyen Çağlayan, şunları söyledi:
"Cumhurbaşkanlığı konusunda, Sayın Cumhurbaşkanımızla Sayın Başbakanımızı acaba karşı karşıya getirip, bundan bir şey çıkartır mıyız arayışı içerisindeler. Evelallah avuçlarını yalarlar."
Başbakan ile Cumhurbaşkanının arasına girmeye hiç kimsenin gücenen yetmeyeceğini ifade eden Çağlayan, Başbakan isterse kapısında hizmetçi olmaya razı olduğunu belirterek şöyle konuştu:
"Hiç kimsenin güce yetmez aralarına girmeye, aramıza girmeye. Çünkü şunu bilmiyorlar; ben AK Parti'ye girdikten sonra bunu gördüm. Bu parti, bu hizmet öyle bir hizmet ki; bakan olarak da hizmet edebilirsiniz, Başbakan olarak da hizmet edebilirsiniz, mahalle temsilciliğine varıncaya kadar hizmet etmek bu partide şereftir. Kendi adıma söylüyorum bu partide Sayın Başbakanım istiyorsa kapısında hizmetçi olmaya bile razıyım."
Türkiye'deki ihtilallerin, muhtıraların verdiği zararın yüzlerce milyar dolar olduğuna dikkat çeken Çağlayan, "Eğer bundan birkaç sene önce AK Parti'yi de bu şekilde yıldırıp milletle siyasetin arasına girmeye çalışanlara en ufak bir taviz vermiş olsaydık bugün bu toplantıyı sizlerle yapamazdık, Bugün Türkiye'nin ekonomik başarısından bahsedemezdik" dedi.
(UU-Eİ-Y)

04.01.2013 20:46:17 TSI

Editör: Wan Haber