Başbakan Davutoğlu cenaze töreninin ardından gazetecilere açıklama yaptı. Başbakan Davutoğlu, İstanbul Çağlayan Adalet Sarayı'nın adının Mehmet Selim Kiraz Adalet Sarayı olarak değiştiğini söyledi. Başbakan Davutoğlu, "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti adına ve bütün milletimizin bir vefa borcu olarakİstanbul Çağlayan Adalet Sarayı'nın adı bundan sonra Mehmet Selim Kiraz Adalet Sarayı olarak değiştirilecektir" dedi. 

Savcının ailesinin ‘insanlığa ders verdiğini’ vurgulayan Davutoğlu, “Aynı Özgecan’ın babası gibi Hakkı Bey de öyle güzel mesajlar verdi ki, bu mesajları alıp tüm siyasilerin duvarlarına asmak lazım” dedi.

"ADLİYE'NİN ADI MEHMET SELİM KİRAZ OLACAK"

Davutoğlu, Çağlayan Adliye Sarayı’nın adının da bundan böyle Mehmet Selim Kiraz Adalet Sarayı olarak değiştirildiğini açıkladı.

Davutoğlu dünkü 6 saatlik rehine operasyonuyla ilgili olarak da şunları söyledi.

Elimizden gelen her şeyi yaptık. Bu sürede görevlerini yapan emniyet mensuplarına teşekkür ediyorum. Aldıkları talimatın gereğini yapmışlardır. Onlara verdiğimiz talimat, her türlü yöntemi kullanıp savcımızı kurtarınız, ama savcımızın hayatında endişe ettiğiniz anda müdahale ediniz.İçeriden silah sesleri gelince, içeride barikatlar da kurulmuş. Patlatmalar da yapılmış, savcımız ağır yaralı olarak hastaneye intikal ettirilmiştir. Bu saldırı savcıya dönük değil, Türk demokrasisine bir saldırıdır. 

"O GAZETELER BU AHLÂKSIZLIĞI SERGİLEDİ"

"Seçim sürecine giderken bunun bir ciddi bir tuzağın ayağı olduğunu halkımız fark etmiştir. Ama maalesef medyamızın bir kısmı son derece sağduyulu hareket ederken, başka bir kesim daha evlat acısı yüreğine inmişken, sabah gazeteleri açtıklarında o resimleri gördüler. O gazeteler bu ahlâksızlığı sergilemiştir.”

"O TWEETLER UNUTULMAYACAK"

Davutoğlu siyasilerin cenazeye gelmemesini de eleştirip, "Herkes buradaydı, mecliste bulunan muhalefet liderleri burada değildi. Tunus'taki saldırıda nasıl insanlar bir aradaydı. Gönül isterdi ki Sayın Kılıçdaroğlu, tweetlerle hükümeti ve beni eleştireceğine gelip burada bizimle aynı safta dursaydık. Kılıçdaroğlu'nın attığı tweetler... Gerçekten o tweetler unutulmayacak. Aynı şekilde Sayın Bahçeli de öyle..." dedi.

Davutoğlu şöyle devam etti:

"Adliye Sarayı'na teröristler girecek, 6 saat müzakere yapılacak. Sonra da bunlar eylem yapan gençler olacak. Aynı zihniyet, mecliste maske takıp oturanlar aynı. Bu alçakları, teröristleri eylemci gibi gösterenlerle iç güvenlik yasasına karşı çıkan zihniyet aynıdır. Şimdi hesap vaktidir. Eğer Kılıçdaroğlu, Bahçeli, Demirtaş bugün burada olsalar da her şeye rağmen hiçbir siyasi eleştiri yapmayacaktım. Milletin acısında omuz omuza duramayanlar milletin geleceğinde de rol bulamazlar."

"Teröre karşı tüm siyasi liderlerle bir araya gelmeye hazırım. Başka bir boyut bu terör saldırısı esnasında bu teröristler yurtdışından birtakım odaklarla temas halindeydiler. Bu olayla ilgili kim olursa olsun, nerede hangi ine inmiş olursa olsun gereken yapılacak. Türkiye’nin seçime giderken kaos ortamına sokmak isteyen şer ittifakı var."

Davutoğlu AK Parti binasına saldırıyla ilgili olarak da  "Türkiye’de 3. Köprü projeleri yapılırken Reyhanlı saldırısı oldu. Onun arkasında da Acilciler vardı. Sonra Gezi provokasyonları başladı. 2013 provokasyonları tekrar deneniyor" dedi.

 

Editör: Wan Haber