Kastamonu Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Çağılcı, artan nüfusu değerlendirerek Kastamonu'nun son yıllarda cazibe merkezi haline geldiğini söyledi.
Türkiye İstatistik Kurumu tarafından "Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi" sonuçları açıklandı. Kastamonu il genelinde 49 kişi artış gösterirken merkez nüfusunun ise 3 bin kişi artması dikkatlerden kaçmadı.
Kastamonu Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Çağılcı, artan il merkezi nüfusunu değerlendirerek, Kastamonu'nun son yıllarda belediyecilik açısından yapılan hizmetler neticesinde bir cazibe merkezi haline geldiğini vurguladı. Son 4-5 yıla bakıldığında merkez nüfusunun 80 binlerden 96 bine çıktığına işaret eden Çağılcı, "Bu hadise, 4 yıl içerisinde meydana geldi. Tabii ki bu durum kendiliğinden olmuyor. Göç veren bir il olmamıza rağmen Kastamonu'nun yaşanabilirlik kalitesinin artması insanları yaşamak için, iş yapmak için buraya çekiyor, cezbediyor. Nüfusumuz arttıkça da bu cazibe daha çok artıyor. Biz belediye olarak insanlarımızın rahat ve huzur içerisinde yaşaması için elimizden geleni yapıyoruz. Yaptığımız hizmetlerle yaşam kalitesini yükseltmeyi başardık. İnsanlarımızın şehirde yaşamanın zevkine ve tadına varması bizleri mutlu ediyor. Bu çalışmalarımız inşallah gelişerek devam edecek" dedi.
Kültürünü, tarihini, değerlerini koruyarak, Kastamonu'yu insanların rahat ve huzur içerisinde yaşayabilecekleri bir şehir haline getirme konusunda kararlı olduklarını vurgulayan Çağılcı, "Bu hizmetlerimiz kesintisiz bir şekilde devam edecek. Halkımızın bize verdiği bu görevi en iyi şekilde yerine getirmek istiyoruz. Her şey hemşerilerimiz içindir, hemşerilerimizin yaşam kalitesinin artması içindir. Kastamonu hızla gelişiyor. Nüfusunun yanında, şehircilik açısından da, yapılaşma açısından da çok süratli gelişiyor. Şehir, bir taraftan yenileniyor, daha doğrusu yenilenmesi gereken yerler yenileniyor. Kültürel değerlerimiz korunuyor. Onların bakım ve onarımları peyderpey yapılıyor ve yapılmaya devam edecek. Havasıyla, suyuyla, kültürüyle, tarihiyle, yani her şeyiyle Kastamonu farklıdır bir şehir. Şehrimizin bu özellikleri fark edildikçe insanlar Kastamonu'ya geliyor" diye konuştu.
Kastamonu'ya turizm yönünden nasıl bakılırsa bakılsın, her yönden değerli bir şehir olduğunu belirten Çağılcı, şöyle konuştu: "Yani denizi, dağı, kış turizmi, yaz turizmi, doğa turizmi olarak büyük bir değeri var. Kayak tesisleri var, denizimiz var. Son yıllarda değer kazanan eko turizm kapsamında yaylalarımız, köylerimiz, ormanlarımız var. Bunların yanında kültürel turizm ön plana çıkacaksa Kastamonu kültürel zenginliğiyle zaten her zaman buna hazır. Yani nasıl bakılırsa bakılsın Kastamonu, o bakışa uyan en güzel şehirdir."
(Vİ-OA-Y)

29.01.2013 15:36:37 TSI

Editör: Wan Haber