İstanbul, Ankara ve İzmir'in de aralarında bulunduğu 7 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen DHKP-C operasyonu kapsamında Çağdaş Hukukçular Derneği İstanbul Şubesi'nde yapılan aramalarda gerginlik yaşandı. Aramaları izlemek için dernek binasına gelen avukatlar, içeri alınmayınca polisle tartıştı. Baro Başkanı Ümit Kocasakal aramaların hukuka aykırı olduğunu iddia etti.
İstanbul, Ankara ve İzmir'in de aralarında bulunduğu 7 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen DHKP-C operasyonu kapsamında polis, Çağdaş Hukukçular Derneği İstanbul Şubesi'nde de arama yaptı. Aramalar devam ederken İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal da dernek binasına geldi. Aramaları izleyen Kocasakal, çıkışta basın açıklaması yaptı. Yapılan aramanın hukuka aykırı olduğunu söylene Kocasakal, savcı gelmeden arama yapılamayacağını söyledi.
Kocasakal'ın ardından İstanbul Barosu Avukat Hakları Merkezi Başbakan Yardımcısı Ömer Kavili ve eski Baro Başkanı Turgut Kazan da aramaları izlemek için dernek binasına geldi. Ancak polis Kavili ve Kazan'ın binaya girmesine izin vermedi. Bu sırada avukatlarla polis arasında tartışma yaşandı. Binaya alınmayan Kavili, "Hukuksuz uygulamalar kapıda başlıyor. İstanbul Barosu yetkilisi içeri alınmıyor" diyerek duruma tepki gösterdi. İçeri giremeyen Kazan ve Kavili, binadan ayrıldı. Polisin Çağdaş Hukukçular Derneği İstanbul Şubesi'nde yaptığı arama devam ediyor.
(ÖFA-ÖK-Y)

18.01.2013 14:05:39 TSI

Editör: Wan Haber