AK Parti Samsun Milletvekili Çağatay Kılıç, Samsun Down Sendromlular Derneği'nin düzenlediği "Yiyecek Hazırlama ve Yardımcı Eleman" kursuna katılan çocukları ziyaret etti.
Çağatay Kılıç'ın Samsun Down Sendromlular Derneği ve İŞKUR ortaklığı ile düzenlenen kursa katılan down sendromlu çocukları ziyaretinde kendisine, Samsun Down Sendromlular Derneği Başkanı Muzaffer Altuntaş, İŞKUR İl Müdürü Hasan Kılıçarslan, AK Parti İlkadım İlçe Başkanı İhsan Kurnaz, AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Ufuk Karaca da eşlik etti.
Down sendromluların sevgi ile desteklenmesi gerektiğini belirten Çağatay Kılıç, "Biliyorsunuz ki normal insanlarda 46 kromozom var. Down sendromlularda ise 47 kromozom var. Bu bir kromozom fazlalık onlara sevgi ve mutluluk veriyor. Sabırla öğretilen her şeyi kendilerine katkı olarak alıyorlar. Bireylerin bağımsız yaşam alanlarının oluşmasında down sendromluların desteklenmesinin önemli olduğuna inanıyoruz. Eğitim istihdam ve sanat başta olmak üzere her alanda down sendromlulara ve derneğimize destek olacağız. İlerleyen dönemde de derneğimizi Ankara'da Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile de buluşturacağız" şeklinde konuştu.
Kurs bünyesinde verilecek eğitim sonucunda down sendromlu 15 birey istihdama kazandırılacak.
(OB-SLH-Y)

25.12.2012 15:18:12 TSI

Editör: Wan Haber